Вибори
14:38 27.03.2019

Держприкордонслужба: Бойко і Медведчук могли законно перетнути держкордон України, якщо їхні документи дійсні й у них немає обмежень на виїзд

2 хв читати
Держприкордонслужба: Бойко і Медведчук могли законно перетнути держкордон України, якщо їхні документи дійсні й у них немає обмежень на виїзд

У Державній прикордонній службі України пояснили, що кандидат у президенти Юрій Бойко і лідер руху "Український вибір - Право народу", член партії "За життя" Віктор Медведчук могли законно перетнути держкордон України, якщо їхні документи дійсні та якщо у них немає обмежень на виїзд з боку інших правоохоронних органів.

"Щодо повноважень Держприкордонслужби під час здійснення прикордонного контролю. Інспектори Державної прикордонної служби приймають рішення про надання дозволу громадянам на перетин кордону після перевірки документів, які таке право надають. Якщо документи дійсні і щодо цього громадянина немає обмежень у перетині кордону з боку інших правоохоронних органів - він може перетнути кордон", - написав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він наголосив, що надання дозволу на виліт з України повітряних транспортних суден не належить до компетенції Держприкордонслужби.

Раніше цього дня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній авіаційній службі України (Державіаслужбі), Державній прикордонній службі України та іншим відомствам перевірити, де були порушення законів України при вильоті до Росії Ю.Бойка та В.Медведчука.

Так, під час засідання уряду в середу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив невдоволення тим, яким чином Ю.Бойко і В.Медведчук змогли вилетіти до Росії, з якою в України немає авіасполучення, і безперешкодно повернутися назад.

У відповідь на це звернення міністра В.Гройсман доручив Державіаслужбі та прикордонникам перевірити, де і ким було порушено українське законодавство. "Я на підставі ваших слів (А.Авакова - ІФ), просив би надати доручення уряду Державіаслужбі, прикордонникам, "Укравіаруху" перевірити, хто діяв і в яких межах, де були допущені порушення закону України, з відповідним інформуванням Кабінету Міністрів України", - сказав прем'єр.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в середу буде зареєстровано кримінальне провадження про незаконний перетин кордону в зв'язку з польотом Ю.Бойка і В.Медведчука до Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Прикордонники збили російську ракету в Одеській області

Мережу впливу Медведчука в ЄС викрито за допомогою СБУ - джерела

Буданов назвав варіанти, чому РФ допустила теракт у Підмосков'ї, про який знала заздалегідь

Чехія запровадила санкції проти Віктора Медведчука

Росія у квітні 2022 року вимагала заборонити військову допомогу Україні, скоротити українську армію і припинити судові переслідування в міжнародних судах

Кабміну запропоновано визначити перелік критичних споживачів для невідключення від е/е та умови забезпечення їх ресурсом - радник прем'єра

Українські прикордонники не пропустили футбольну команду за кордон через відсутність необхідних документів

Україна вийшла з Ради командувачів Прикордонних військ

Глава МВС: 73 прикордонники отримали квартири у Львові та передмісті

Прикордонники вступили в бій із ворожою ДРГ на Сумщині, втрати росіян уточнюють

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА