Вибори
10:03 30.03.2019

Законодавчу базу виборчого процесу необхідно кардинально реформувати - Кива

2 хв читати
Законодавчу базу виборчого процесу необхідно кардинально реформувати - Кива

Виборчий процес вимагає кардинального реформування, оскільки чинна система суперечить принципам демократії і не здатна забезпечити конституційне право вибору громадян, заявив лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"Закони щодо виборчого процесу необхідно переглянути. Змінилася політична і економічна ситуації, нові стандарти, використання інтернету - це все треба враховувати, і все ж дати можливість всім учасникам мати рівні умови. І тоді можна буде говорити про повноцінні виборі. А поки виборчий процес - це змагання гаманців. Тут немає політики", - сказав він в ефірі телеканалу "NewsOne", повідомляє прес-служба СПУ.

При цьому І.Кива відзначив ряд порушень, пов'язаних з використанням адміністративного ресурсу, капіталу та інших переваг окремих кандидатів.

"На покупку сіток, на рекламу стільки валюти завезли, що у нас долар обвалився з початку виборчої кампанія. А скільки йде на рекламу в соціальних мережах? Ці гроші ніхто не контролює - чорний нал, сірий нал. Більш того, парламент зробили майданчиком для агітації - глава фракції БПП Артур Герасимов всі два місяці виборчої кампанії розповідає, який Порошенко молодець. Це і є пряма агітація і використання трибуни Верховної Ради в інтересах одного кандидата", - сказав політик.

Він також зазначив, що завдяки політтехнологіям політична реклама є засобом маніпуляції свідомістю виборців і тому її кількість необхідно значно скоротити, а основна частина агітації повинна проходити на дебатах.

"Це фактично зомбування. Це спотворює свідомість і не дає можливість людині об'єктивно зробити оцінку. Давайте залишимо дебати - відкрите протистояння кандидатів. На цих виборах дебатів не було в принципі - вони бояться вступати в дискусію, тому, що сьогодні все заздалегідь відрежисовано, прописано по заздалегідь підготовленим лекалам", - підкреслив

І.Кива.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА