Вибори
20:08 30.03.2019

На Львівщині голова ДВК зіпсувала 180 бюлетенів, поставила штамп "Вибув" одному з кандидатів в президенти

2 хв читати

Голова однієї з дільничних виборчих комісій (ДВК) в Кам'янка-Бузькому районі Львівської області помилково зіпсувала 180 виборчих бюлетенів, поставивши штамп "Вибув" навпроти прізвища одного з кандидатів в президенти України. Відкрито кримінальне провадження.

Як повідомив в суботу відділ комунікації поліції Львівської області, в Кам'янка-Бузький відділ поліції 29 березня надійшло повідомлення від голови однієї з окружних виборчих комісій про те, що глава однієї з ДВК "помилково зіпсувала 180 бюлетенів для голосування, поставивши штамп "Вибув" навпроти прізвища одного з кандидатів на пост президента України, оскільки вважала, що він знявся з виборів".

Прибула на місце слідчо-оперативна група попередньо встановила, що 28 березня глава ДВК почула від невідомої особи, що один з кандидатів нібито вибув з передвиборчої гонки, і проштампувала 180 виборчих бюлетенів відповідним штампом. Знайшовши помилку, 29 березня жінка сама повідомила про те, що сталося в окружну виборчу комісію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі терміном від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком від 2 до 3 років.

Правоохоронці вилучили речові докази, проводиться досудове розслідування.

29 березня Центральна виборча комісія поінформувала про заборону використання штампа "Вибув" і застерегла від внесення будь-яких змін до виборчого бюлетеня на виборах президента України.

"Просимо довести до відома всіх дільничних виборчих комісій з виборів президента України вимоги частини 7 статті 72 закону про те, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампу "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється, звернувши їхню увагу, що згідно з частиною 9 статті 72 закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завданої шкоди в порядку, встановленому законом", - повідомив сайт Центрвиборчкому.

ЦВК приймає рішення про скасування реєстрації кандидата на пост президента України в разі звернення кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніше, ніж за 23 дні до дня виборів, із письмовою заявою про відмову від балотування. Тобто термін подання до Центральної виборчої комісії такого звернення кандидата закінчився 7 березня.

27 березня колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив про зняття своєї кандидатури з виборів президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

НАБУ і САП скерували до суду справу про завдання 94 млн грн збитків екскерівником "Енергоатом-Трейдинг"

Керівник САП про судову перспективу справи Коломойського: у нас дуже високі шанси

У Львівській області співробітника правоохоронного органу підозрюють у переправленні за кордон чоловіків призовного віку

Справу проти власника агрохолдингу Бахматюка щодо найбільшого в історії України хабара передано до суду - НАБУ

Справу проти Азарова щодо виправдання війни проти України направлено до суду

На Львівщині створили 45 мобільних груп для боротьби з "шахедами", планують іще 55

Львівщина схвалила першу в Україні Стратегію розвитку агломерації

Спецпрокуратура оскаржить рішення суду не застосовувати запобіжного заходу до старшого помічника заступника головкома ЗСУ, який подарував Частякову гранати

ДБР повідомило про підозру слідчому і прокурору із Запоріжжя через фальсифікацію матеріалів справи про напад на поліцейських

СБУ передала до суду справу експрезидента АТ "Мотор Січ" і заарештувала його активи на понад 12 млрд грн

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА