Вибори
11:10 10.04.2019

Порошенко піде сьогодні на "Олімпійський" і здасть аналізи представникам VADA

3 хв читати
Порошенко піде сьогодні на "Олімпійський" і здасть аналізи представникам VADA

Президент України Петро Порошенко має намір у другій половині дня середи прибути до НСК "Олімпійський" і здати аналізи представникам антидопінгової організації VADA, які приїхали до Києва.

"Порошенко піде на "Олімпійський" в зазначений Володимиром Кличком час", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в адміністрації президента України.

Раніше в середу український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко закликав кандидатів на посаду президента України Петра Порошенка і Володимира Зеленського в другій половині дня середи, 10 квітня, прибути на НСК "Олімпійський" і здати аналізи представникам антидопінгової організації VADA, які приїхали до Києва .

"Я закликаю добровільно кандидатів у президенти України сьогодні прийти на НСК "Олімпійський" між 15 і 18 годинами (15.00-18.00 - ІФ) і повторно здати аналізи в компетентні організації та лабораторії", - заявив він на спільній прес-конференції з представниками VADA в середу в Києві.

Як повідомлялося, П.Порошенко раніше прийняв пропозицію Володимира Кличка пройти тест в антидопінговому агентстві.

"Негайно, як сказав Володимир Кличко, на початку наступного тижня приїде сюди і керівництво, і експерти цієї організації. І я хочу заявити: я ці тести пройду відразу після прибуття", - сказав він у прямому ефірі на телеканалі "Україна" у неділю ввечері.

Проведення медичної експертизи зажадав В.Зеленський у своєму відеозверненні до П.Порошенка, оприлюдненому 3 квітня ввечері. Шоумен наголосив, що кандидати мають "довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів". Окрім цього, він висунув низку інших умов для проведення теледебатів з опонентом, серед яких - дебати на НСК "Олімпійський".

За кілька годин з'явилося відеозвернення П.Порошенка, в якому глава держави погодився брати участь у дебатах на стадіоні. Спікер його виборчого штабу Олег Медведєв на брифінгу 4 квітня заявив, що президент України в п'ятницю о 9:00 чекатиме на свого опонента в медичному пункті на "Олімпійському" для здачі аналізів.

Цього самого дня ввечері політконсультант В.Зеленського Дмитро Разумков повідомив, що їхній штаб вважає заангажованим медпункт на "Олімпійському", тому запропонував пройти медичну експертизу в одній із приватних клінік Києва.

Уранці 5 квітня кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський здав кров на аналіз в одній із приватних клінік Києва. Інший кандидат, нинішній президент України Петро Порошенко здав зразки крові, сечі і волосся в медпункті НСК "Олімпійський". Через те що кандидати здавали аналізи в різних клініках, прихильники обох практично відразу почали заявляти в соцмережах про недовіру до майбутніх результатів аналізів через можливу ангажованості медиків.

Пізніше український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко виступив із пропозицією до кандидатів на посаду президента України пройти тест у Всесвітньому антидопінговому агентстві (World Anti-Doping Agency, WADA). "Якщо ви такі відкриті й зацікавлені в об'єктивному результаті, то зробіть це за репутаційно перевіреним методом у міжнародній організації World Anti-Doping Agency. Можу організаційно допомогти в цьому процесі, щоб це не мало такий кустарний вигляд. Довіртеся професіоналам!" - зазначено в повідомленні на офіційній сторінці Володимира Кличка у Facebook.

Він додав, що вже відправив запит про можливість таких тестів до WADA. "Сподіваюся, кандидатам у президенти не відмовлять", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в Донецькій області

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА