Вибори
10:10 12.04.2019

Поліція Чернігова викликає на допит нардепа від "БПП" Березенка у справі про підкуп виборців

3 хв читати
Поліція Чернігова викликає на допит нардепа від "БПП" Березенка у справі про підкуп виборців

В одному з приміщень народного депутата в Чернігові співробітники обласного главку Національної поліції України задокументували черговий факт підкупу виборців і, зібравши неспростовні докази, викликають парламентарія 15 квітня до слідчого Чернігівського відділу поліції для надання свідчень.

"Громадяни протягом виборчої кампанії неодноразово викликали правоохоронців для припинення злочинів саме в цьому офісі. Поліція зібрала достатньо беззаперечних доказів здійснення підкупу виборців, тому 15 квітня викликає народного депутата, який має відношення до цієї приймальні, до слідчого Чернігівського відділу поліції для надання свідчень", - повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Окремо в обласному главку поліції зазначили, що участь у сумнівних схемах скупки голосів згідно зі статтею 160 Кримінального кодексу України передбачає покарання і для скупників голосів, і для тих, хто готовий свій голос продати. Першим загрожує до семи років ув'язнення, другим - обмеження волі на термін до двох років.

Імені нардепа, якого викликають на допит, у поліції не повідомили. Водночас, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Березенка, який 26 липня 2015 переміг на довиборах до Верховної Ради України 8-го скликання на 205 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі в Чернігові.

Про те, що в громадській приймальні С.Березенка відбувається підкуп виборців, в ефірі "UA:Чернігів" 11 квітня заявив керівник чернігівського штабу партії "Національний корпус" Олександр Тарнавський. Він розповів, що представники "Нацкорпусу" повідомили правоохоронцям про такий факт, однак останні не відреагували, через що активісти партії вирішили поїхати до приймальні нардепа самі.

"Нам вже не вперше повідомляють про масову скупку голосів у Чернігові на користь нинішнього президента. Тому отримавши таке повідомлення вкотре, ми вирішили виїхати на місце подій і переконатися в достовірності таких обвинувачень особисто. У громадській приймальні ми зустріли чоловіка, який стверджував, що в офісі народного депутата Березенка йому обіцяли заплатити 1 тис. грн за агітацію за Петра Порошенка, однак обдурили і дали лише 500 грн. Зрозуміло, під "агітацією" варто розуміти саме підкуп цього виборця. Коли ми увійшли до приміщення, помічники Сергія Березенка все заперечували. З нашого боку жодних агресивних дій не було, проте вони викликали поліцію. Після приїзду правоохоронців чоловік, з яким нам вдалося поспілкуватися, відразу написав заяву про підкуп. Як розвиватиметься ситуація далі, ми простежимо", - сказав О.Тарнавський.

Водночас у главку поліції Чернігівській області повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом злісного перешкоджання роботі поліції і насильства стосовно співробітника поліції щодо одного з чоловіків, який перебував у партійному офісі.

"До поліції Чернігова надійшло повідомлення, що в партійному офісі перебуває група людей, яким роздають гроші за продаж голосу. За зазначеною адресою прибула слідчо-оперативна група, щоб перевірити отриману інформацію. У складі групи виїхав і слідчий, який мав вручити повістку про виклик до поліції одному зі співробітників виборчого штабу у провадженні про підкуп виборців (ст.160 ККУ)", - інформують в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У главку зазначили, що офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди. Серед них була й особа, якій призначалася повістка. "Один із чоловіків, який перебував у партійному офісі, за лише йому відомих причин, злісно перешкоджав роботів поліції... Закриті двері та протиправні дії стосовно поліції вилилися в кримінальне провадження - "насильство щодо працівника правоохоронного органу" (стаття 345 Кримінального кодексу України). Це правопорушення карається позбавленням волі на термін до трьох років", - йдеться в повідомленні.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА