Вибори
15:40 15.04.2019

У Зеленського відповіли на питання Джемілєва про Крим і Донбас

3 хв читати
У Зеленського відповіли на питання Джемілєва про Крим і Донбас

У команді кандидата в президенти України Володимира Зеленського наголошують, що Крим є територією України, яку, як відомо й визнано в усьому цивілізованому світі, абсолютно протизаконним і насильницьким шляхом окупувала Російська Федерація.

"Так званий референдум не може вважатися актом, що свідчить про вільне волевиявлення жителів АРК, адже він відбувався під дулами російських автоматів і без участі значної кількості громадян кримськотатарського, українського, навіть російського та іншого етнічного походження", - йдеться у відповіді команди В.Зеленського на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, який закликав кандидата в президенти відповісти на п'ять запитань про окупований Крим.

У команді В.Зеленського зазначають, що "Крим був, залишається і буде частиною України", яка має повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим і сім'ям загиблих від російських репресій.

"Ми не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або в користування суверенні території України та її громадян - це не може бути предметом переговорів і домовленостей! Позиція є непохитною і безкомпромісною. Жодні домовленості щодо деескалації на Донбасі не можуть відбутися за рахунок Криму та українських громадян, які змушені були залишитися в окупованій АРК", - ідеться в повідомленні.

У команді В.Зеленського переконані, що питання незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України не можуть бути предметом жодних міжнародних переговорів або домовленостей. "Так само, як не може бути предметом переговорів сепаратизація окремих районів або регіонів України. Крім того, як ми неодноразово наголошували, якби Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей залишилися в складі вільної та незалежної України, вони вже зараз мали би більше свобод і повноважень, ніж будь-коли матимуть під владою РФ", - зазначили в штабі кандидата.

У В.Зеленського вважають, що воєнне вирішення конфлікту з Росією є неприйнятним, тому офіційним представникам України доведеться говорити з владою РФ. "Але це має відбуватися за участю західних партнерів України й за жодних обставин - не на окупованих територіях нашої держави", - зазначено в повідомленні.

У команді В.Зеленського вважають, що необхідно підтримувати контакти з українськими громадянами, які наразі страждають під окупаційною владою, але ці контакти повинні мати виключно культурно-інформаційний і гуманітарний характер. "З урахуванням того, що сьогодні робить РФ на Донбасі та в Криму, питання про зняття економічної блокади тимчасово окупованих територій розглядатися не може", - зазначають у штабі кандидата в президенти.

У В.Зеленського також переконані, що історичні жертви кримськотатарського народу та його внесок у становлення і розвиток незалежної України є "беззаперечними підставами запропонувати для кримських татар окрему перспективу національного розвитку та ролі після звільнення Криму".

"Ми вважаємо, що ця роль і перспектива не повинні спиратися на порожні політичні обіцянки. Ми переконані, що кримськотатарський народ має отримати конкретний план підтримки та гарантії з боку держави та її західних партнерів. Ми впевнені, що кримські татари матимуть чітку перспективу вільного життя разом із незалежною Україною", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ВМС ЗСУ про поразку військово-морської бази ворога в Севастополі: Якщо об'єкт функціонував відповідно до назви, то це серйозна втрата для ЧФ РФ

ЗСУ успішно атакували "Нептуном" ВДК "Костянтин Ольшанський"

Голова СБУ: У нас є потенціал повністю зруйнувати Кримський міст, але окупанти не використовують його зараз для постачання озброєння

У ВМС ЗСУ не виключають ураження третього російського корабля в окупованому Севастополі - "Іван Хурс"

Українські сили успішно уразили 2 десантні кораблі, центр зв'язку та кілька ворожих інфраструктурних об'єктів у Криму - Стратком

Залізниця, яку будує ворог до Криму, - значуща ціль для українських сил - ГУР

Заарештовано чотири вертольоти та два літаки кримських підприємців, причетних до фінансування агресії РФ, - Офіс генпрокурора

МЗС України про спробу РФ визнати "незаконною" передачу Криму: цей законопроєкт лише підтверджує, що в Москві "чітко усвідомлюють" неминучість деокупації

Унаслідок знищення російського "Сергея Котова" загинули сім членів екіпажу, ще шестеро поранено - ГУР

У Криму затримали 10 кримських татар за звинуваченням у нібито тероризмі - Лубінець

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА