Вибори
17:27 18.04.2019

Телеканал "1+1" відповів Нацраді щодо розважальних програм за участю Зеленського

2 хв читати
Телеканал "1+1" відповів Нацраді щодо розважальних програм за участю Зеленського

У групі "1+1 media" вважають, що зауваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо надмірної трансляції розважальних проектів за участю кандидата в президенти Володимира Зеленського – відповідь на позов "1+1" до Петра Порошенка, повідомила прес-служба телеканалу в четвер.

"Сьогодні, ймовірно, у відповідь на позов медіагрупи до президента, негайно з’явилася реакція "пропрезидентської четвірки" Нацради – на сайті державного регулятора була опублікована новина про начебто порушення телеканалу "1+1" у зв’язку з трансляцією на каналі розважальних проектів студії "Квартал 95" за участі кандидата на посаду президента Володимира Зеленського. Ми вбачаємо прямий зв'язок між двома подіями", - ідеться у повідомленні медіагрупи.

На "1+1" вважають, що юридичного обґрунтування пред'явити претензії телеканалу про порушення законодавства про вибори немає, пославшись на заяву першого заступника голови Нацради Ольгу Герасим'юк.

"За інформацією Нацради, загальний хронометраж складає 203 години 35 хвилин. При цьому з новини на сайті незрозуміло, який саме період моніторив державний регулятор – так, у заголовку зазначено "три місяці", а у самому тексті йдеться про період 31 січня-31 березня. До відома Національної ради та всіх зацікавлених сторін – хронометраж програм за участі Володимира Зеленського в ефірі телеканалу "1+1" є меншим, адже у списку Нацради фігурує навіть "Мультибарбара" –  мультиплікаційний проект, певна річ, без участі Володимира Зеленського, який до того ж виходить в ефір вночі. Окрім того, ті статті Закону України "Про вибори Президента України", які наведені у новині держрегулятора, не мають жодного відношення до формату розважальних проектів", - заявляють в "1+1 media".

Як повідомлялося, у середу, 17 квітня, Нацрада заявила про ознаки порушень положень низки статей закону "Про вибори президента України" за результатами моніторингу мовлення телерадіокомпанії "Студія "1+1" за період із 31 січня по 31 березня 2019 року.

"Національна рада звернеться до каналу по пояснення, як він трактує цю ситуацію, а також повідомить ЦВК про ознаки порушення ТОВ "ТРК "Студія "1+1" статей 3, 561, 57 і 58 закону України "Про вибори президента України", оскільки про всі виявлені ознаки порушень в ефірі телерадіоорганізацій регулятор інформує ЦВК", - ідеться в повідомленні Нацради.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА