Вибори
07:32 22.04.2019

Вибори президента України пройшли мирно і спокійно - голова наглядової місії СКУ

2 хв читати

Голосування на повторних виборах президента України 21 квітня відбулося мирно і в спокійній обстановці незважаючи на триваючу збройну агресію Російської Федерації, зазначає глава міжнародної місії Світового конгресу українців зі спостереження за виборами 2019 в Україні (місія СКУ), екс-президент СКУ Євген Чолій.

"Я вдоволений, що вибори Президента України, які відбулись в екстремальній ситуації, коли продовжується російська військова агресія проти України, пройшли мирно і дали нагоду громадянам України в спокійній обстановці проголосувати за майбутнього Президента України, скориставшись своїм конституційним правом", - цитує прес-служба СКУ Є.Чолія вранці в понеділок.

Міжнародна місія СКУ здійснювала моніторинг голосування під час другого туру президентських виборів в Україні і в українських дипломатичних представництвах в 25 країнах світу. Вона налічувала 249 зареєстрованих в Центральній виборчій комісії України короткострокових спостерігачів і була третьою за величиною міжнародною наглядовою місією на виборах президента України 2019 року.

Місія Світового конгресу українців також тісно співпрацювала з наглядовою місією складової організації СКУ - Українського конгресового комітету Америки (УККА), яка мала 88 короткострокових спостерігачів. Разом обидві місії налічували 337 короткострокових спостерігачів.

"Рівно 122 довгострокових спостерігачі вели моніторинг західних засобів масової інформації на наявність будь-яких фактів дезінформації щодо цих виборів  в 28 країнах", - додали в прес-службі.

Оцінку проведення другого туру президентських виборів в Україні глави місій СКУ та УККА представлять на прес-конференції в Києві в понеділок вдень.

Крім цього в прес-службі СКУ повідомили, що вранці 24 квітня в Києві відбудеться прес-конференція, під час якої Є.Чолій представить оцінку медіа-моніторингу про російську дезінформацію в західних ЗМІ щодо України і президентських виборів.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА