Вибори
15:43 26.04.2019

Колесніков допускає взаємодію з командою Зеленського, якщо він проводитиме політику прагматизму і готовий до компромісів

3 хв читати
Колесніков допускає взаємодію з командою Зеленського, якщо він проводитиме політику прагматизму і готовий до компромісів

Голова політради партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков допускає конструктивну взаємодію з командою новообраного президента Володимира Зеленського, якщо він проводитиме прагматичну політику і буде готовий до компромісів.

"Ми не потребуємо жодних посад. У нас абсолютно прозорі цілі. Тому якщо ці цілі збігаються, а я сподіваюся, вони збігатимуться, немає нічого неможливого. Політика наша спрямована на національний прагматизм. Увесь український народ має мислити прагматично. І передусім думати про себе. А, думаючи про себе, думати про Україну. Коли половина дорослого населення працює за кордоном, це нездорова ситуація. Значить, ніякого національного прагматизму у влади немає", - сказав він інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання про те, чи бачить він потенціал для спільної роботи з новим президентом В.Зеленським та його майбутньою командою у Верховній Раді після парламентських виборів та уряді.

Б.Колесніков переконаний, що нині Україні "потрібен чистий аркуш і згода з суспільством". "Очевидно, що передбачаються певні дії, зокрема й щодо Верховної Ради. Хотілося б, щоб це була взаємодія. І треба йти на компроміс. Не заради чиїхось посад, а заради того, щоб країна йшла по накатаній", - зазначив він.

Голова політради "Опоблоку" навів як приклад студію "Квартал 95", якій свого часу вдалося гідно увійти на російський ринок, де є висока конкуренція, зняти багато фільмів і серіалів.

"У політиці складніше, на жаль. Але і тут треба оцінити свої конкурентні переваги. Безумовно, це молодість і бажання йти на сміливі кроки. Тому потрібно діяти так само зухвало, як під час завоювання російського ринку. Команда нового президента і на виборах використовувала цей механізм. Що їм успіх і принесло", - пояснив він.

Б.Колесніков переконаний, що для досягнення миру на Донбасі Україна має використати як основу "Мінськ-2", навколо якого можна "сперечатися, прийняти погодинну карту". При цьому він вважає, що робочу групу від України в Мінську має очолювати міністр закордонних справ від нової влади.

На його думку, потрібна і "зустріч на найвищому рівні". "Але вже до Мінська можна домовлятися про кроки один назустріч одному. Припустимо, відновити пряме авіасполучення. Потяги зараз можуть ходити, а літаки літати не можуть? У цьому немає логіки. Тому для мільйонів простих громадян нашої країни (а непрості і так долетять) це був би перший крок", - зазначив Б.Колесніков.

Голова політради "Опоблоку" вважає, що у відносинах з ЄС Україна має спочатку стати потужним економічним партнером. Вступати ж до нього чи ні, визначить уже потім український народ, як "було на референдумі з усіма країнами ЄС", і для цього необхідно отримати запрошення від самого ЄС, що, на його думку, не станеться в найближчій перспективі.

Б.Колесніков також вважає, що Україна має забезпечити верховенство права для інвесторів, змінювати судову систему, подумати над судом присяжних і виборністю суддів, запровадити "нульову декларацію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

"Шахеди" в небі України звучать так само, як і в небі Близького Сходу - Зеленський

Зеленський: Дії Ірану загрожують світу так само, як дії Росії

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА