Вибори
11:53 01.07.2019

У Командуванні ООС нагадали про порядок допуску кандидатів у нардепи України до військових частин для агітації

2 хв читати
У Командуванні ООС нагадали про порядок допуску кандидатів у нардепи України до військових частин для агітації

У Командуванні об'єднаних сил розповіли про порядок допуску кандидатів у народні депутати України у військові частини в районі проведення операції на сході України.

"Згідно з п.2 статті 74 закону України "Про вибори народних депутатів України" у військових частинах (формуваннях) передвиборна агітація обмежується. Відвідування військових частин (формувань) окремими кандидатами в депутати, їхніми довіреними особами або уповноваженими особами партій забороняється", - повідомляється в понеділок на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Facebook.

Зустрічі кандидатів із виборцями організовуються відповідною окружною виборчою комісією спільно з командиром військової частини (формування) з обов'язковим повідомленням не пізніше, ніж за три дні до зустрічі, всіх уповноважених осіб партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або їхніх довірених осіб у відповідному одномандатному окрузі.

Порядок допуску на територію району проведення ООС і в її окремі райони визначається "Інструкцією про порядок перебування в районі здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, осіб, які не були залучені, та військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів та інших осіб, що залучаються до проведення таких заходів", - затвердженої наказом командувача об'єднаних сил від 26.04.2018 №26.

Відповідно до вимог інструкції, допуск у район обмеженого доступу осіб, не залучених до заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ на Донбасі, здійснюється за рішенням командувача об'єднаних сил, командирів оперативно-тактичних угруповань і відповідних командирів (начальників).

"Допуск у район забороненого доступу здійснюється на підставі встановлених зразків перепусток, за рішенням командувача об'єднаних сил. Допуск сторонніх осіб до такого району заборонений", - наголошують у прес-центрі.

В'їзд у район ведення бойових дій, районів обмеженого і забороненого доступу дозволяється тільки через визначені командуванням об'єднаних сил блокпости.

"Просимо врахувати цю інформацію з метою недопущення порушення законодавства України під час підготовки та проведення виборів народних депутатів у районі проведення Операції об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА