Вибори
11:00 10.07.2019

Майже 43% українців очікують від Зеленського зниження тарифів на послуги ЖКГ - опитування КМІС

2 хв читати
Майже 43% українців очікують від Зеленського зниження тарифів на послуги ЖКГ - опитування КМІС

Більшість українців очікують, що новий президент України Володимир Зеленський у свої перші 100 днів на посаді знизить тарифи на послуги ЖКГ та ініціює зняття недоторканності з депутатів, суддів і президента, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) .

Так, відповідаючи на запитання "Що з перерахованого ви хотіли б, щоб новий президент України Володимир Зеленський зробив у свої перші 100 днів?" (Можна обрати не більш як три відповіді), за зниження тарифів на комунальні послуги висловилися 42,8% респондентів, за подання до парламенту законопроектів про зняття недоторканності з депутатів, суддів, президента - 36,6%; за початок прямих переговорів з окупованими Донецьком, Луганськом та Росією про мирне врегулювання і припинення бойових дій на сході України - 33%; за початок/прискорення розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів - 31,4% опитаних.

Зменшення зарплат топ-чиновникам як перші кроки президента підтримали 17,6% респондентів; початок переговорів з ЄС і США щодо Донбасу і Криму - 14,3%; за переговори з Росією про відновлення економічних відносин виступили 12,1%.

Ініціативу щодо зміни системи парламентських виборів - скасування мажоритарних виборів і перехід до пропорційної системи з відкритими списками підтримали 10% опитаних; прискорення розслідувань злочинів проти Майдану - 9,6%; ініціювання перезапуску антикорупційних органів (НАБУ, САП) - 4,7%; внесення до парламенту законопроекту про референдуми в Україні - 4,7%.

За арешт російських активів в Україні виступили 4,7% респондентів; за початок переговорів про вступ України до ЄС - 3,9%.

Продаж приміщень, машин та інших активів Державного управління справами, яке займається забезпеченням президента підтримують 3,7%.

Візит Зеленського до Вашингтона (США) та Брюсселя (Євросоюз) у перші 100 днів президентства вважають необхідними 2,2% опитаних. Перенесення Адміністрації президента до іншої будівлі - лише 0,8%.

Інший варіант назвали 5,7% опитаних, вагалися з відповіддю 4,6%.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 25 червня до 7 липня методом особистого інтерв'ю серед 2004 респондентів старше 18 років, які проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім окупованого Криму та непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей) за 3-ступінчастою стохастичною вибіркою.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА