Вибори
14:01 12.07.2019

"Слуга народу" вимагає від ЦВК відновити реєстрацію кандидата-мажоритарника Куницького

2 хв читати

Партія "Слуга народу" підтримує позицію свого кандидата в народні депутати від "Слуги народу" у мажоритарному окрузі №169 (м.Харків) Олександра Куницького щодо оскарження рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про скасування його реєстрації та вбачає в цьому рішенні політичний мотив.

Як пояснив юрист партії Олександр Качура, рішення ЦВК про скасування реєстрації Куницького було ухвалено з грубим порушенням закону, оскільки комісія не врахувала позицію представника партії і пояснення кандидата про те, що він перебував за межами України у зв'язку з відрядженням.

"Тривалість перебування Олександра Куницького за кордоном не була більше ніж це дозволено вимогами законодавства. Ми це озвучували, однак ЦВК цей факт враховувати відмовилася", - пояснив представник партії, адвокат Олександр Качура.

Він також зазначив, що скаргу від заявника, на підставі якої було винесено постанову ЦВК про скасування реєстрації Куницького, було подано з порушенням законодавства в частині упущення термінів.

Як повідомлялося, 11 липня ЦВК на своєму засіданні скасувала реєстрацію Куницького на виборах.

За інформацією від Державної прикордонної службою України, протягом останніх п'яти перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дня (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року).

При цьому комісія не взяла до уваги доводи Куницького, що він був відсутній в Україні в зв'язку з перебуванням в службових відрядженнях, що стосуються виконання редакційних завдань "1+1 Продакшн", і його громадською діяльністю як члена організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації". У ЦВК зазначили, що Куницький не надав доказів на підтвердження своїх трудових відносин.

Куницький заявив, що ЦВК ухвалила політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата у цьому окрузі Олександра Грановського.

"ЦВК зняла мою кандидатуру з виборів! Грановський прекрасно знає, що я відновлюсь через суд і виграю в 169 окрузі! Дев’ять "мотивованих" Грановським членів ЦВК проголосували проти мене! Сім членів ЦВК були проти мого зняття. Це якраз і є чіткий сигнал політичного тиску! Жоден не утримався! За інформацією, яку мені повідомили, Порошенко особисто дзвонив членам ЦВК і "тупав ногами", щоб мене знімали під будь-яким приводом!" - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері.

Як відомо, в окрузі №169 балотується до парламенту як самовисуванець народний депутат Олександр Грановський, який у нинішній Верховній Раді входив до фракції "Блоку Петра Порошенка", а 29 травня заявив про вихід із партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", яку перейменовано у "Європейську солідарність".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА