Вибори
13:22 15.07.2019

До ВР проходять п’ять партій, ще дві - на межі подолання бар'єра - опитування Центру Разумкова

3 хв читати

П'ять партій долають 5-відсотковий прохідний бар'єр на позачергових виборах до Верховної Ради України, ще дві політсили мають шанси пройти до парламенту з урахуванням статистичної похибки, свідчать результати соцдослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, найбільше виборців мають намір віддати свій голос за партію "Слуга народу" (31,8% усіх респондентів і 41,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився з вибором). За партію "Опозиційна платформа - За життя" мають намір проголосувати відповідно 9,7% і 12,5%, за партію "Голос" - відповідно 7% і 8,8%, за партію "Європейська солідарність" - відповідно 6,1% і 8,3%, за ВО "Батьківщина" - відповідно 6,1% і 7%.

З урахуванням статистичної похибки на межі проходження до ВР перебувають партії "Сила і честь", за яку готові проголосувати 3,7% і 4,6% опитаних (відповідно), і "Опозиційний блок" з підтримкою 3,% і 3,8% (відповідно).

Поки що не набирають достатньої кількості голосів для проходження до парламенту партія ВО "Свобода", за яку готові проголосувати 1,9% і 2,5% респондентів відповідно, Радикальна партія Олега Ляшка (2% і 2,4% відповідно), "Українська стратегія Гройсмана" (1,5% і 2% відповідно), партія "Громадянська позиція" (1,6% та 1,8% відповідно), партія "Об'єднання "Самопоміч" (1,5% та 1,4% відповідно) і "Партія Шарія" (1% і 1,2% відповідно). Решту партій мають намір підтримати менше ніж 1% виборців. Також на час проведення опитування 13,7% респондентів іще не визначилися, за кого голосувати.

Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" має в південному регіоні України (тут за неї планують голосувати 40,1% усіх опитаних) і в центральному регіоні (35,3%). Партію "Опозиційна платформа - За життя" найбільше підтримують на сході країни (20,5%) і на півдні (16,1%), те саме стосується й "Опозиційного блоку" (відповідно 6,4% і 5,0%).

За партію "Голос" найчастіше готові голосувати жителі західного регіону (13,6%), за партію "Європейська солідарність" - жителі заходу (9,9%) і центру (7%), за ВО "Свобода" - жителі західного регіону (5,2%).

Згідно з соцдослідженням, чим молодші респонденти, тим частіше вони готові голосувати за партію "Слуга народу" (її підтримка зростає від 20,9% серед тих, кому 60 і більше років, до 44,8% серед молоді віком від 18 до 29 років). Партія "Голос" має найменшу підтримку в старшій віковій групі (60 і більше років, де за неї готові проголосувати лише 3,6%, тоді як в інших вікових групах - від 6,9% до 9,9%. Електоральна підтримка партій "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина" та "Сила і честь" більше виражена в старших вікових групах.

Під час дослідження, проведеного з 5 по 11 липня 2019 року, опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей). Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА