Вибори
15:07 20.07.2019

Правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів та отримання хабарів у Дарницькій РДА у Києві

2 хв читати

Правоохоронці затримали 19 липня під час отримання 650 тис. грн неправомірної вигоди радницю голови Дарницької районної в м. Київ державної адміністрації (РДА) і людину, яка передала ці кошти.

Як повідомила в суботу прес-служба прокуратури Києва, слідство встановило, що затримана людина, будучи у змові з іншими посадовими особами РДА, створила корупційну схему одержання неправомірної вигоди від суб'єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг і створення сприятливих умов для перемоги у процедурах закупівель, проведених Дарницькою РДА за державні кошти.

Використовуючи службове становище, вона безпосередньо здійснювала контроль за безперешкодним перерахуванням бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватних підприємств. Надалі, згідно з домовленістю, представники комерційних структур систематично передавали чиновниці неправомірну вигоду, розмір якої визначався залежно від суми перерахованих коштів підприємствам, обсягу та видів виконаних будівельних робіт і становив від 10% до 15% від загальної суми договору.

"19 липня під час контролю за вчиненням злочину затримано "на гарячому" радника голови РДА та керівника однієї з комерційних структур під час передання чергового траншу неправомірної вигоди в сумі 650 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вилучено тендерну документацію, "чорнові" записи, печатки підконтрольних підприємств, грошові кошти в сумі $60 тис. та 1160 євро.

Радниці голови РДА повідомлено про підозру у ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди), а керівнику комерційної структури - за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України. Готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За інформацією відділу комунікації поліції Києва, загалом за час документування протиправної діяльності встановлено, що посадові особи РДА отримали 3 млн грн.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА