13:36 21.07.2019

Із початку перемир'я обстрілів на Донбасі не зафіксовано - Міноборони

2 хв читати

Незаконні збройні формування не здійснили жодного обстрілу українських позицій з моменту оголошення перемир'я в ніч на неділю, повідомляє Міністерство оборони України.

"Із 00 години 01 хвилин за київським часом сьогодні, 21 липня 2019 року, уздовж усієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій і Луганській областях встановлено режим тиші", що передбачає обопільне припинення ведення вогню з усіх видів озброєння. Так, з початку цього періоду, 21 липня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано. Захисники України неухильно дотримуються "режиму тиші", - йдеться у зведенні Міноборони про обстановку в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Водночас командування Об'єднаних сил наголошує, що підрозділи Об'єднаних сил адекватно відповідатимуть на ворожі обстріли у разі порушення бойовиками режиму припинення вогню. "Об'єднані сили мають право та зобов'язані забезпечити збереження життя і здоров'я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрат території", - зазначають у Міноборони.

У відомстві також підтвердили, що вранці в неділю під час висування на спостережний пост взводного опорного пункту в районі м. Щастя Луганської області двоє військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника.

"Унаслідок вибуху воїни дістали поранень несумісних з життям і померли на місці підриву. Також, в результаті вибуху двоє військовослужбовців дістали поранень. Була проведена евакуація постраждалих в міську лікарню. Стан їхнього здоров'я задовільний", - розповіли в Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА