14:51 30.10.2008

В Українi гострий брак плавальних басейнiв - Спортфедерацiя

2 хв читати

24 жовтня 2008, 14:00

Київ. 24 жовтня. IНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Вiце-президент Федерацiї плавання України Андрiй Власков вiдзначає брак у країнi плавальних басейнiв для тренувань олiмпiйської збiрної та занять школярiв i простих людей.

"Результати наших плавцiв на Олiмпiадi та Пекiнi засвiдчили, що наша збiрна має низький рiвень пiдготовки в цьому виглядi спорту. Насамперед це пов'язано з браком i поганою матерiальною базою басейнiв у країнi. В Українi проблеми з плавальною базою, плавцям нiде повноцiнно тренуватися, а пiдростаючому поколiнню нiде займатися плаванням", - заявив вiн на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна" в п'ятницю.

А.Власков зазначив, що з 467 плавальних басейнiв в Українi приймати вiдвiдувачiв здатнi лише 132.

За словами вiце-президента ФПУ, проблеми в плавальнiй базi пов'язанi, насамперед, з незадовiльним станом наявних басейнiв, а також з їхнiм поганим фiнансуванням з мiсцевих бюджетiв.

"Досi не завершено реконструкцiю баз олiмпiйської пiдготовки з плавання. Зокрема це спортивний центр "Акварена" в Харковi, басейн "Метеор" в Днiпропетровську. Також необхiдно здiйснити капiтальний ремонт 50-ти метрового басейну мiжнародного дитячого центру "Артек" в АР Крим. При цьому необхiдно створити нацiональну базу для тренувань української олiмпiйської збiрної", - наголосив вiн.

У свою чергу президент Нацiонального олiмпiйського комiтету Сергiй Бубка зазначив, що в Українi вiдбувається змiна поколiнь плавцiв, багато чемпiонiв вирiшили пiти зi спорту на заслужений вiдпочинок.

"Яна Клочкова i Денис Силантьєв вирiшили пiти з великого спорту, а виховувати майбутнiх чемпiонiв фактично нiде. Не вистачає спортивних комплексiв iз плавальними басейнами, особливо в регiонах. У таких умовах Україна може не дiзнатися про своїх потенцiйних чемпiонiв", - зазначив С. Бубка.

Мiнiстр України у справах сiм'ї та молодi Юрiй Павленко, присутнiй на прес-конференцiї, виступив з пропозицiєю обладнати "Артек" пiд нацiональну базу для тренувань української збiрної iз плавання. "Це питання ми плануємо розглянути 30 жовтня на мiнiстерськiй колегiї, де обговорюватиметься державна спортивна полiтика", - повiдомив мiнiстр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА