14:46 09.12.2014

Якість вугілля з ПАР підтверджено сертифікатами лабораторії Incolab - "Укрінтеренерго"

2 хв читати
Якість вугілля з ПАР підтверджено сертифікатами лабораторії Incolab - "Укрінтеренерго"

Якість вугілля з Південно-Африканської Республіки, закупленого держпідприємством "Укрінтеренерго" у компанії Steel Mont Trading Ltd, підтверджено сертифікатами міжнародної лабораторії Incolab та експертними висновками ДП "Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут" ("УВХІН"), повідомляє прес-служба "Укрінтеренерго" з посиланням на начальника управління комерційної діяльності компанії Леону Авіженіс.

"Вугілля повністю відповідає технічним вимогам для українських станцій, якихось претензій на адресу "Укрінтеренерго" щодо якості вугілля не надходило. Належну якість підтверджено сертифікатами якості, виданими міжнародними лабораторіями Incolab, а також експертними висновками ДП "УВХІН", яке розробило технологічні умови використання вугілля на обладнанні ТЕС "Центренерго", - наводить її слова прес-служба.

В "Укрінтеренерго" також підтвердили інформацію Steel Mont про те, що ціна вугілля на умовах CIF становила $86/тонна, а після зміни умов постачання на CPT (з доставкою на Трипільську та Зміївську ТЕС) зросла до $107-110 тонна. Зміни включають вартість розвантаження вугілля в порту силами компанії MTA Service - близько $9,5/тонна (з урахуванням ПДВ), а також вартість транспортування залізницею до ТЕС - ще близько $10-11/тонна (з урахуванням ПДВ).

Як повідомлялося, раніше Steel Mont заявила, що оприлюднена Генеральною прокуратурою України інформація про те, що держпідприємство "Укрінтеренерго" закуповувало вугілля з ПАР за ціною $134/тонна, є некоректною. У Steel Mont також спростували інформацію Генпрокуратури про недостатню якість вугілля.

Незалежна інспекторська компанія Incolab заснована в 1988 року, розпочала розвиток в Данії, нині є великим міжнародним гравцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА