14:13 07.08.2015

Мінекономрозвитку вивчає можливість створення титанового держхолдингу

1 хв читати
Мінекономрозвитку вивчає можливість створення титанового держхолдингу

Україна може повернутися до планів створення державного титанового холдингу, повідомив старший радник міністра економічного розвитку і торгівлі та керівник цільової команди з реформи держпідприємств Адомас Аудіцкас.

"Мінекономрозвитку вивчає можливість створити титанову холдингову компанію. Поки що ми не маємо всіх відповідей, але невдовзі їх отримаємо", - написав він під час веб-конференції.

А.Аудіцкас додав, що нині державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", що володіє Іршанським гірничо-збагачувальним комбінатом і Вільногірським гірничо-металургійними комбінатом із видобутку титанової сировини - ільменіту, працює над стратегією і готується до корпоратизації. "І там буде здійснено міжнародний аудит", - додав керівник цільової команди з реформи держпідприємств.

Відповідаючи на запитання про долю "Заводу порошкової металургії" (Бровари, Київська обл.), А.Аудіцкас зазначив, що наразі в планах міністерства залишити підприємство у власності держави. "Нині міністерство шукає нового керівника для цього підприємства, який запропонує план розвитку компанії", - повідомив старший радник міністра.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП "ОГХК") розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Донедавна плани створення титанового холдингу в Україні за участю держактивів активно просувала Group DF, що об'єднує активи українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА