19:47 11.08.2015

Ірпінь, Ворзель, Гостомель та Коцюбинське об'єдналися для розвитку регіону - мер Ірпеня

2 хв читати

Місто Ірпінь та селища Ворзель, Гостомель і Коцюбинське у рамках децентралізації влади об'єдналися для економічного розвитку Ірпінського регіону та спільної реалізації спільних проектів, повідомив мер Ірпеня Володимир Карплюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами голови міста, місцева влада регіону за останні вісім місяців розробила стратегічний план економічного розвитку Ірпінського регіону на період до 2020 року.

В.Карплюк зазначив, що бюджет розвитку регіону на 2015 рік становить 69 млн грн, проте завдяки перевиконанню бюджетів до кінця року може сягнути 75 млн грн. Як уточнив мер, на сьогодні бюджет уже перевиконано на 37%.

Одним із ключових пунктів розробленого плану є місцева медична програма з розвитку сфери платних послуг, сказав В.Карплюк. "Без організації якісних платних послуг, як мінімум для тієї частини населення, яка здатна оплачувати якісні медичні послуги, далі рухатися неможливо, оскільки обсяг фінансування, необхідний у рамках реорганізації медичної сфери, надзвичайно масштабний, можливо, наймасштабніший серед усіх сфер", - зазначив мер.

За його словами, розроблений план передбачає створення якісної інфраструктурної бази регіону для лікування та профілактики: відновлення поліклініки, відкриття дитячої амбулаторії, будівництво пологового будинку.

Серед інших пріоритетів стратегічного плану - гарантування безпеки, комфорту, енергоефективності та екологічної дружності бізнесу, а також розвиток туризму, сфери відпочинку та розваг. Зокрема, заплановано відбудову водостічних споруд на EUR10 млн і утеплення комунальних будівель на EUR4 млн.

В.Карплюк наголосив, що влада фінансує програму шляхом вивільнення грошей із корупційних схем, а також за рахунок ефективного використання коштів бюджету розвитку регіону. Місцева влада також провадить переговори з інвесторами, зокрема з міжнародними донорськими організаціями. Крім того, місцевий бізнес активно підтримує план розвитку регіону, зокрема шляхом сплати пайової участі.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в мерії, населення Ірпінського регіону становить 83 тис. осіб, зокрема міста - близько 45 тис., бюджет міста - 440 млн грн.

За словами мера, до 2007 року до складу Ірпінського регіону також входило місто Буча, яке на сьогодні має статус міста обласного значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА