19:23 03.04.2017

Зв'язок між Tedis Ukraine та громадянами РФ не встановлено - АМКУ

2 хв читати

Під час розслідування стосовно компанії Tedis Ukraine не встановлено відносин контролю з російськими громадянами, повідомила заступник голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Ніна Сидоренко на прес-конференції в понеділок

За словами представника АМКУ, відносини контролю з громадянами РФ не підтверджуються документами, наданими Tedis Ukraine.

"Власниками Tedis Ukraine є кіпрські компанії, компанії з ЄС. Кінцевими бенефіціарами є громадяни Європейського Союзу та пан Борис Кауфман", - сказала вона.

Н.Сидоренко додала, що АМКУ звернувся із запитами щодо кінцевих бенефіціарів до Служби безпеки України, Генпрокуратури, Державної фіскальної служби, Нацполіції, Служби зовнішньої розвідки, а також до народних депутатів із проханням підтвердити наявність громадян РФ серед власників компанії.

Як повідомлялося з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова, у рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" було проведено понад 100 обшуків.

"У монополіста тютюнового ринку України, а також на підприємствах "іже з ними" проводиться понад 100 обшуків... Київ, Одеса, Дніпро... Допомога терористичним організаціям псевдореспублік, несплата податків... це лише кілька епізодів "послужного списку" трудової діяльності компанії. 2,5 мільярда гривень! вивели у воюючу з нами країну", - написав він на сторінці в Facebook у п'ятницю.

За його словами, "бізнес-коріння" ведуть до Росії.

За даними генпрокурора Юрія Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, стосовно якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення узгоджували з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР"/"ЛНР".

"Незважаючи на заборону РНБО та НБУ, через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 млрд грн", - повідомив Ю.Луценко, додавши, що для утримання монопольного становища фірма отримувала також сприяння з боку окремих державних органів.

Пізніше державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді повідомила, що прокуратура вранці 31 березня здійснила обшуки в АМКУ, на підставі постанови Печерського райсуду Києва щодо компанії "Тедіс Україна".

Tedis Ukraine пов'язує чотирьох найбільших виробників тютюнової продукції в Україні з 40-50 оптовими торговцями і 80 тис. роздрібними торговцями.

Tedis Ukraine, створена в 2011 році ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована на ТОВ "Тедіс Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА