12:54 13.05.2017

"Нафтогаз" пропонує Кабміну покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спецзобов’язань

1 хв читати
"Нафтогаз" пропонує Кабміну покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спецзобов’язань

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Міністрів України покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов'язань (PSO), повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Фактично єдина роль "газзбутів" (приватних компаній, що належать власникам облгазів – ІФ) – збирати гроші з населення за газ, який видобуває та імпортує група "Нафтогаз" ... "Нафтогазу" такі монопольні посередники не потрібні. Особливо, враховуючи дуже низький рівень розрахунків цих компаній з "Нафтогазом" і відсутність можливості перевірити, чи насправді наш газ був поставлений населенню", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Ю. Вітренко додав, що НАК ініціюватиме зміну постанови Кабміну про PSO, з метою вилучити "газзбути" з ланцюжка постачання газу населенню в рамках спецзобов’язань.

"Ми запропонували уряду змінити свою постанову, згідно з якою "Нафтогаз" зобов'язали продавати газ цим монопольним посередникам. Якщо люди самі не оберуть собі іншого справжнього постачальника, то обсяги їхнього споживання можуть бути віднесені на "Нафтогаз", як реального власника цього газу і цього постачальника", - зазначив він.

Головний комерційний директор "Нафтогазу України" запропонував "облгаззбутам" конкурувати за споживача на рівних умовах з іншими постачальниками.

"Ніхто не заважає групі Фірташа видобувати газ, імпортувати його, купувати на ринку, щоб потім постачати населенню", - підсумував Ю. Вітренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА