12:23 15.05.2017

У СБУ розповіли про причетність організації Азарова до протестів у Рівному

2 хв читати
У СБУ розповіли про причетність організації Азарова до протестів у Рівному

Організаторами акції протесту біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації був лідер т. з. української праворадикальної організації "Наждак" Микола Дульський та організація "Комітет порятунку України" екс-прем'єра Миколи Азарова, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

На брифінгу в Києві в понеділок він розповів, що СБУ провела комплекс заходів із блокування деструктивної діяльності російських спецслужб на території України. "Ключову роль відіграють дійсно спецслужби РФ, і їм допомагають люди, які свого часу, після Революції гідності, покинули нашу державу", - сказав глава СБУ, зазначивши, що, за його словами, це є системним явищем, випадки не поодинокі.

Одним з ініціаторів протестних акцій на території України, зазначив В.Грицак, є М.Дульський, який нині перебуває в Москві. За словами глави спецслужби, РФ відстежує проблеми, що виникають в Україні, й використовує їх як основу для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні.

Зокрема, за словами В.Грицака, 10 травня за вказівкою М.Дульського зловмисники спробували зібрати масовку для блокування будівлі Рівненської облдержадміністрації під гаслом боротьби з бурштиновою мафією.

"Нами задокументовано факт. Ви знаєте про "Комітет порятунку України", який очолює екс-прем'єр-міністр Микола Азаров. Зокрема, через кур'єра Дульський передав для організаторів акції $4 тис. За участь в акції студенти отримали по 200 грн за людину", - сказав В.Грицак.

Він повідомив, що СБУ затримала одного місцевого жителя і двох приїжджих організаторів. "Вони підтвердили, що зловмисниками є Дульський і "Комітет порятунку України", що перебувають на території РФ, - сказав глава спецслужби.

За словами В.Грицака, під час операції було вилучено плакати "Рівненська народна республіка", плакати з двоглавим орлом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА