11:08 24.05.2017

У ЗСУ створюється підрозділ із кіберзахисту

1 хв читати
У ЗСУ створюється підрозділ із кіберзахисту

У Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту, повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об'єднання її навколо одного відомства - це рішення керівництва країни. але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО", - розповів С.Полторак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, на сьогодні вже "створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, щоб захистити Україну від кібератак".

"Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист - це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже триває", - зазначив С.Полторак.

Раніше глава Міноборони заявляв, що від початку конфлікту на сході України з Росії було здійснено понад 7 тис. кібератак на Україну.

Повний текст інтерв'ю С.Полторака буде опублікований у відкритому доступі на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА