10:43 09.06.2017

МОЗ представить перші підзаконні акти для реалізації медреформи одразу після ухвалення законів - Ковтонюк

1 хв читати
МОЗ представить перші підзаконні акти для реалізації медреформи одразу після ухвалення законів - Ковтонюк

Міністерство охорони здоров'я має намір представити перші підзаконні акти для реалізації медичної реформи одразу після ухвалення відповідних законів, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Підзаконні акти будуть готові, як тільки будуть проголосовані закони. Кілька підзаконних актів у нас вже є, ми одразу пустимо їх у хід і виноситимемо на Кабмін", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що МОЗ має намір готувати підзаконні акти дуже оперативно.

Заступник міністра зазначив, що, згідно із запропонованими МОЗ законодавчими ініціативами, обсяг державного гарантованого пакета медичних послуг визначатиметься щорічно до 15 вересня.

"Кожен бюджетний період ми дивитимемося, які кошти держава буде готова виділяти на покриття медпослуг. Але обсяг покриття залежатиме від екстреності: що екстренішою або пріоритетнішою є ситуація, то більше покриття", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада за засіданні в четвер 227 голосами прийняла за основу законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, але відмовилася прийняти за основу законопроект №6329 про внесення змін до Бюджетного кодексу в частині фінансування сфери охорони здоров'я. Обидва законопроекти є частиною медичної реформи.

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА