16:16 15.06.2017

Матіос виступає за обмеження вільного доступу до е-декларацій деяких правоохоронців

2 хв читати
Матіос виступає за обмеження вільного доступу до е-декларацій деяких правоохоронців

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає за необхідне законодавчо передбачити можливість закривати для вільного доступу е-декларації деяких правоохоронців, які беруть участь у забезпеченні національної безпеки та обороні.

"Ми не проти загального декларування, ми - за можливість технічного закриття щодо окремих осіб, які є надзвичайно важливими для тих чи інших процесів національної безпеки, оборони або здійснення правоохоронних функцій", - сказав він журналістам після слухань у Комітеті Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції в Києві в четвер.

За словами головного військового прокурора, е-декларації деяких категорій службовців мають бути закриті для загального доступу, проте вони залишаться доступними для компетентних органів.

А.Матіос зазначив, що, зокрема, йдеться про 72 військових прокурорів. Він також додав, що значна частина з них виїхала з нині непідконтрольних Україні територій. "Це люди, які в конкретних кримінальних провадженнях здійснюють ті чи інші функції, допити, огляди... де є загроза того або іншого характеру, які підтверджені документально", - сказав А.Матіос.

При цьому головний військовий прокурор пояснив: "Це має бути технічна можливість поставити галочку закриття окремого вікна щодо окремої особи, відповідальність за закриття даних якої бере уповноважений керівник, чи то Служба безпеки... військовий прокурор, працівник Нацполіції".

Під час комітетських слухань обговорювалося питання необхідності внесення змін до законодавства щодо обмеження доступу до е-декларацій правоохоронців.

При цьому А.Матіос наголосив, що його структура не здійснювала підготовки відповідного законопроекту, і нагадав, що вони не є суб'єктом законодавчої ініціативи.

У свою чергу голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак зазначила, що до НАЗК надходили від різних правоохоронних і силових структур подібні пропозиції, Агентство зібрало їх і передало в комітет.

Водночас керівник антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв пообіцяв оприлюднити ці листи з пропозиціями. "Там є Аваков (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков - ІФ), який говорить, що треба закрити інформацію про тих співробітників, майно яких залишилося на окупованій території", - розповів Є.Соболєв.

Крім того, за словами Є.Соболєва, одним із підписантів таких ініціатив є обвинувачений у незаконному збагаченні колишній військовий прокурор, а нині - заступник начальника департаменту міжнародно-правової співпраці Генеральної прокуратури України Костянтин Кулик. "Людина, яку вперше в історії України поставили перед судом за незаконне збагачення", - сказав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА