09:40 03.07.2017

НБУ заявляє про невиконання екс-власниками ПриватБанку взятих до 1 липня зобов'язань

2 хв читати
НБУ заявляє про невиконання екс-власниками ПриватБанку взятих до 1 липня зобов'язань

Колишні власники ПриватБанку (Київ) не виконали взятих до 1 липня зобов'язань, повідомляється на офіційній сторінці Національного банку України (НБУ) в соцмережі Facebook.

"Термін добровільної реструктуризації кредитів колишніх власників ПАТ "ПриватБанк" закінчилася 1 липня 2017 року. Зараз можна стверджувати, що колишні власники не виконали взятих на себе зобов'язань", - констатується в повідомленні.

Нацбанк також повідомив, що юридична процедура стягнення за кредитами екс-власників Приватбанку буде запущена з боку держави і банку. Банківська процедура буде аналогічною до звичайної процедури стягнення в разі прострочення боргів, тому мова йде переважно про примусове стягнення.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк очікував до 1 липня звіту Rothschild для оцінки дій екс-акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Мінфін також оприлюднив лист від 16 грудня 2016 року прем'єр-міністру І.Коломойського і Г.Боголюбова з проханням придбати акції банку і прийняти позитивне рішення щодо його подальшої капіталізації.

У грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський і Г.Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цього найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізувати на суму 116,8 млрд грн.

У червні 2017 року Кабмін на підставі висновків незалежного аудитора Ernst & Young вирішив докапіталізувати ПриватБанк ще на 38,565 млрд грн для виконання фінустановою економічних нормативів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА