14:56 04.07.2017

Слідчі ГПУ співробітників ПриватБанку та Нацбанку допитують

2 хв читати
Слідчі ГПУ співробітників ПриватБанку та Нацбанку допитують

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що наразі слідчі допитують співробітників ПриватБанку і Національного банку України в рамках розслідування справи про доведення банку до неплатоспроможності.

"Це не свіжа новина, оскільки за заявою Шлапака (глава правління ПриватБанку Олександр Шлапак - ІФ) ще кілька місяців тому генпрокуратура України відкрила низку кримінальних проваджень за різними кваліфікаціями з приводу подій у ПриватБанку, особливо в період грудня 2016 року, але є провадження й за більш ранній період - з 2008 по 2016 роки", - сказав Ю.Луценко журналістам у вівторок.

За його словами, на цей момент слідство Генпрокуратури концентрується на одному з цих проваджень, у якому визначені події навколо видачі кредитів двом структурам на кілька десятків мільярдів гривень.

"При тому, що ці структури Нацбанком були визнані пов'язаними з бенефіціарами ПриватБанку, а, отже, їм було заборонено видавати кредити. Наше слідство допитує як співробітників кредитного комітету ПриватБанку, так і співробітників Нацбанку, які відповідали за контроль над законністю дій ПриватБанку, особливо в грудні, коли ситуація в ньому стала критичною ", - сказав генпрокурор.

Він додав, що наразі триває допит свідків, а також проводиться комплексна фінансова ревізія, яка дасть можливість висунути підозри у цій справі.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, ПриватБанк був до капіталізований на суму 116,8 млрд грн.

Минулого тижня Кабмін на підставі висновків незалежного аудитора Ernst&Young вирішив докапіталізувати ПриватБанк ще на 38,565 млрд грн для виконання ним економічних нормативів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА