21:41 10.07.2017

Фракція БПП виключила нардепа Розенблата зі свого складу

2 хв читати
Фракція БПП виключила нардепа Розенблата зі свого складу

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" більшістю голосів прийняла рішення виключити народного депутата Борислава Розенблата з членів фракції на його прохання, а також підтримала зняття з нього депутатської недоторканності.

Як повідомляє прес-служба партії БПП, на засіданні фракції в понеділок Б.Розенблат особисто звернувся до однопартійців з проханням проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності.

"Я прошу дати мені можливість захистити себе в суді. Я готовий відповідати за всі свої вчинки. У сесійній залі під час розгляду мого питання, я здам всі свої закордонні паспорти. Паспорту іншої країни у мене немає. Щоб не було плям на "БПП" , я вийду з фракції на час проведення слідства і суду", - сказав Б.Розенблат перед голосуванням фракції.

Фракція також проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності всіх шести народних депутатів, на яких були подання Генеральної прокуратури.

Раніше 7 липня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань регламенту визнав законними і обгрунтованими всі три подання генерального прокурора України Юрія Луценка щодо народного депутата Б.Розенблата: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року правоохоронні органи затримали охоронця нардепа Б.Розенблата нібито при отриманні хабара в сумі $ 200 тис. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину.

Пізніше ряд ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомив, що хабар, за який затриманий охоронець, призначався двом парламентаріям, в тому числі депутату Максиму Полякову (фракція "Народний фронт").

Сам М.Поляков назвав дії НАБУ політичним замовленням і заявив про тиск на його дружину і помічників.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 20 червня повідомив, що детективи агентства і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрали достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з депутатів Б.Розенблата і М.Полякова.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 червня направив до парламенту подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Б.Розенблата, в діях якого, за його словами, вбачаються ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $ 280 тис.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА