18:15 03.08.2017

Компанія білоруського бізнесмена відкликала з НБУ заявку на купівлю українського Сбербанку

2 хв читати
Компанія білоруського бізнесмена відкликала з НБУ заявку на купівлю українського Сбербанку

Компанія білоруського бізнесмена Віктора Прокопені VP Capital відкликала з Національного банку України (НБУ) заявку на придбання ПАТ "Сбербанк", повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" у компанії.

"Ми ухвалили рішення відкликати з НБУ заявку на купівлю українського ПАТ "Сбербанк" для того, щоб сконцентруватися на інших планованих інвестиціях і проектах, над якими ми працюємо", - сказав представник VP Capital.

За словами представника компанії, "очевидно, що придбання підрозділу міжнародного банку є неймовірно складним процесом, що потребує великої кількості часових ресурсів". "Ми, як і раніше, вважаємо, що на сьогодні купівля бізнесу Сбербанку України - це чудова інвестиційна можливість, але ми вирішили сфокусуватися на інших проектах", - зазначив він.

У VP Capital наголосили, що заявку було відкликано з власної ініціативи компанії. "Причина відкликання заявки - наша внутрішня", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому в компанії прокоментували нещодавню відмову НБУ погоджувати придбання істотної участі в київському Сбербанку Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову. "Наша заявка не має нічого спільного із заявкою Гуцерієва та Гусельникова. Рішення про відкликання нашої заявки не пов'язане з їхньою заявкою", - зазначив представник VP Capital.

Говорячи про купівлю білоруського Паритетбанку, в VP Capital повідомили, що "Паритетбанк залишається власністю його поточного власника - Республіки Білорусь".

Як повідомлялося, громадянин Білорусі та Кіпру В.Прокопеня 30 червня подав до НБУ пакет документів на погодження опосередкованої (через Паритетбанк) купівлі 100% акцій українського Сбербанку. Також повідомлялося, що VP Capital подала до регулюючих органів Білорусі документи, необхідні для придбання 99,83% акцій Паритетбанку за $50 млн.

В.Прокопеня є засновником низки фінансових та інвестиційних компаній. За даними VP Capital, раніше він виступав як співінвестор із С.Гуцерієвим за деякими проектами, а нині має спільний бізнес із сім'єю Гуцерієвих, який реалізується в партнерстві із заснованим нею інвестфондом Larnabel Enterprises.

Водночас VP Capital раніше зазначала, що операція з купівлі В.Прокопенею української "дочки" Сбербанку не передбачає партнерства з С.Гуцерієвим.

Паритетбанк - 15-й банк за обсягом активів у Білорусі, заснований 15 травня 1991 року, має близько 25 відділень.

Сбербанк (Київ, раніше - дочірній банк Сбербанку Росії, до цього - банк "НРБ") заснований у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії. За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2017 року він посідав сьоме місце за розміром активів серед 90 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА