11:24 09.08.2017

Єврокомісія успішно протестувала готовність ГТС України до зими

2 хв читати
Єврокомісія успішно протестувала готовність ГТС України до зими

НАК "Нафтогаз України" повідомляє про успішне тестування представниками Спільного дослідницького центру Генерального директорату Європейської Комісії готовності української газотранспортної системи (ГТС) до нового опалювального сезону.

Як зазначено в повідомленні НАК у середу, представники Єврокомісії спільно з представниками "Нафтогазу", "Укртрансгазу" та Міненерговугілля досліджували сценарії можливих кризових ситуацій із постачанням природного газу в Україну відповідно до методології та стандартів Євросоюзу, які також закріплені в законі України "Про ринок природного газу".

Йдеться про виявлення ризиків для української ГТС, аналіз імовірності кризових явищ і наслідків їх настання, а також оновлення гідравлічної моделі, яка дозволяє проводити моделювання ситуацій в ГТС з урахуванням реальних умов роботи системи, пояснює український газовий монополіст.

"Нафтогаз" зазначив, що результати дослідження є базою для розроблення комплексу превентивних заходів, які суттєво підвищують рівень готовності ГТС до надзвичайних ситуацій.

Окрім того, представники Єврокомісії надали рекомендації щодо вдосконалення Національного плану дій (еквівалент Кризового плану дій у державах-членах ЄС) та Правил про безпеку постачання природного газу (еквівалент Превентивного плану дій у державах-членах ЄС).

Бенефіціаром проведеного дослідження є Міненерговугілля, дослідження проводилося за кошти Єврокомісії в рамках надання технічної допомоги. Проект реалізується вже другий рік і в цілому розрахований на три роки, уточнила НАК.

Спільний дослідницький центр Генерального директорату Єврокомісії (Directorate General-Joint Research Center, DG-JRC) - орган Єврокомісії, відповідальний за методологічне супроводження підготовки до виникнення кризових ситуацій у газовій сфері в усіх державах-членах ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА