15:27 09.08.2017

Розблокування OPAL наразі не вплинуло на завантаження ГТС України

2 хв читати
Розблокування OPAL наразі не вплинуло на завантаження ГТС України

Добовий транзит російського природного газу через газотранспортну систему (ГТС) України 7 серпня становив майже 276 млн куб. м, що є максимальним показником із лютого цього року.

Згідно з оперативними даними ПАТ "Укртрансгаз", 5 і 6 серпня об'єми транзиту через ГТС України також перевищували 270 млн куб. м - 273,5 млн куб. м та 272,3 млн куб. м відповідно.

Загалом за підсумками 1-7 серпня транзит становив майже 1 млрд 859,5 млн куб. м, або 265,6 млн куб. м/добу.

Раніше газотранспортний оператор OPAL Gastransport GmbH & Co. KG повідомив, що 8 серпня східний відвід від "Північного потоку" - газопровід OPAL - вийшов на стовідсоткову продуктивність.

З минулої середи "Газпром" знову отримав доступ до раніше заблокованих потужностей газопроводу. Якщо 1 серпня труба використовувалася на 63%, то 2 серпня завантаження зросло до 80%, а у вівторок - судячи з останніх досягнутих показників - використовувалася вже з продуктивністю 102% (виходячи з проектної продуктивності в 36 млрд куб. м на рік).

Зі зростанням використання OPAL знизилося завантаження західного відводу від Nord Stream - NEL, яким 7 серпня прокачано 57 млн кубів, а 8 серпня - 41 млн кубів.

Загальне завантаження морської магістралі "Північний потік" 8 серпня залишається на рівні попередньої доби - 93% (виходячи з потужності 55 млрд куб. м на рік).

Як повідомлялося, через розбіжності в питаннях регулювання з моменту запуску "Північного потоку" 50% потужностей OPAL залишалися замороженими. Восени 2016 року було знайдено рішення: Єврокомісія погодилася скоротити резерв до 10%, а решту потужностей виставити на відкритий аукціон. У цього рішення виникли противники в Польщі, які оскаржили угоду про врегулювання щодо потужностей OPAL. У результаті повністю використовувати OPAL "Газпрому" вдалося лише в грудні та січні. У липні 2017 р. суд ЄС скасував дію забезпечувальних заходів за цим позовом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА