14:00 17.08.2017

ЄСПЛ прийняв скаргу Насірова на дії НАБУ і САП

2 хв читати
ЄСПЛ прийняв скаргу Насірова на дії НАБУ і САП

Відсторонений глава Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров повідомив, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду його скаргу на затримання детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), що відбулося 2 березня.

"Зараз я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ. (...) Я очікую об'єктивної оцінки Європейського суду з прав людини дій детективів НАБУ та їхніх процесуальних керівників із САП" , - написав Р.Насіров на своїй Facebook- сторінці e четвер.

Він також виклав фотокопію відповіді ЄСПЛ, в якому, зокрема, зазначено, що секретаріат суду прийняв його звернення, справe буде розглянуто "за першої нагоди".

За словами Р.Насірова, його скарга до ЄСПЛ "має безперечну доказову базу, що свідчить про незаконність затримання, незаконні дії в суді при обранні запобіжного заходу, тиску на правоохоронців і суду, незаконне позбавлення мене свободи".

Як повідомлялося, детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину главу ДФС Р.Насірова 2 березня, після чого затримали його в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Солом'янський районний суд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня в САП повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла заставу в 100 млн грн.

2 червня стало відомо, що Солом'янський райсуд Києва відмовив Р.Насірову в перегляді його запобіжного заходу.

28 липня директор НАБУ Артем Ситник. повідомив, що слідчі Бюро завершили розслідування справи щодо Р.Насірова і вручили йому остаточну підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА