14:37 17.08.2017

Екс-нардеп Мартиненко очікує якнайшвидшого розгляду справи щодо Східного ГЗК по суті

2 хв читати
Екс-нардеп Мартиненко очікує якнайшвидшого розгляду справи щодо Східного ГЗК по суті

Колишній народний депутат України фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко виступає за якнайшвидше направлення до суду для розгляду по суті кримінального провадження щодо розтрати коштів ДП "СхідГЗК", в якому він фігурує як підозрюваний.

"Гору паперу, яку зібрали НАБУ і САП, вони мають якомога швидше передати до суду по суті справи. І це моя основна мета. Я хочу захистити свою честь і гідність у суді. Але САП і НАБУ затягують цю справу, тому що нічого передавати до суду", - сказав М.Мартиненко журналістам у четвер в Києві.

На його думку, розслідування продовжили на 6 місяців, оскільки немає достатнього обґрунтування висунутої йому підозри.

"Моя вимога до НАБУ і САП: виконуйте свою обіцянку ... Основне завдання, за яке я боротимуся, щоб справа якомога скоріше перейшло до суду", - додав екс-нардеп.

Як повідомлялося, 20 квітня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього главу комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та його спільника - першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз Україна "Сергія Перелому - за підозрою у скоєнні злочинів за ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у розтраті коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 мільйонів шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. САП зажадало обрати підозрюваному М.Мартиненку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

22 квітня Солом'янський райсуд Києва обрав екс-нардепу запобіжний захід, а пізніше продовжив його до 17 жовтня. Запобіжний захід передбачає поручительство народних депутатів за М.Мартиненка, зобов'язання екс-нардепа здати закордонний паспорт, на першу вимогу бути в НАБУ і САП, сповіщати про зміну місця проживання. Однак він може виїжджати за межі Києва і Київської області, що було заборонено йому з 22 квітня до 17 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА