14:26 01.09.2017

"Нафтогаз" почав укладати угоди з тепловиками, закликає Міненерговугілля перерахувати ціну газу за спецзобов’язаннями

2 хв читати
"Нафтогаз" почав укладати угоди з тепловиками, закликає Міненерговугілля перерахувати ціну газу за спецзобов’язаннями

НАК "Нафтогаз України" почав укладати угоди про газопостачання з виробниками тепла на наступний опалювальний сезон без офіційно оприлюдненої на нього ціни, повідомила прес-служба держхолдингу в п'ятницю.

За її даними, через це в договорах, що укладаються з тепловиробниками, фіксується зобов'язання сторін у разі визначення урядом іншої ціни прийняти нову ціну як обов'язкову.

У НАК нагадують, що у разі укладанні договорів на постачання газу за спеціальними зобов'язаннями (PSO) компанія зобов'язана керуватися вимогами урядової постанови №187 від 22 березня 2017 року, згідно з якою Міненерговугілля до 1 липня мало розрахувати і офіційно оприлюднити ціну на газ для PSO-споживачів на період з 1 жовтня 2017 по 1 квітня 2018 року.

У "Нафтогазі" наголошують, що, попри численні звернення, міністерство досі не виконало вимог постанови.

"Зазвичай компанія в липні починає укладати угоди з виробниками тепла на новий опалювальний сезон, проте досі відкладала цей процес, чекаючи повідомлення Міненерговугілля. Подальше зволікання може призвести до зриву початку опалювального сезону в жовтні. За таких умов "Нафтогаз" змушений застосовувати під час укладання договорів з тепловиробниками ціну газу, яка зафіксована станом на 1 квітня 2017 року, хоча її рівень не відповідає розрахованому за постановою №187 та показниками дохідної частини затвердженого ф нансового плану компанії на 2017 рік", - зазначають у НАК.

"Нафтогаз" знову звертається до Кабінету Міністрів з проханням якомога швидше визначити й опублікувати ціну газу для потреб населення на новий опалювальний сезон або внести відповідні зміни до постанови уряду №187", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, розрахунки, проведені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів №187 від 22 березня 2017 року, свідчать про необхідність підвищення ціни на газ, що відпускається НАК "Нафтогаз України" в рамках спеціальних зобов'язань (PSO), з 1 жовтня на 19% - до 5873 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА