12:29 02.09.2017

СБУ ухвалила рішення про видворення російської журналістки, діючи виключно в національних інтересах України

1 хв читати
СБУ ухвалила рішення про видворення російської журналістки, діючи виключно в національних інтересах України

Глава Служби безпеки України Василь Грицак наголошує, що рішення про видворення та заборону в'їзду в Україну російській журналістці Ганні Курбатовій було ухвалено в національних інтересах України.

"Служба безпеки ухвалила рішення, керуючись виключно національними інтересами. Вважаю, що зробили це правильно", - сказав він журналістам у суботу в Києві, відповідаючи на запитання про реакцію представника ОБСЄ після видворення журналістки з України.

Як повідомлялося, 30 серпня журналістка російського "Першого каналу" Г.Курбатова була виселена з України із забороною в'їзду в країну терміном на три роки. Таке рішення СБУ ухвалила через діяльність Г.Курбатової на шкоду національним інтересам України.

Раніше того ж дня російські ЗМІ з посиланням на "Перший канал" (РФ) поширили повідомлення про нібито викрадення невідомими в Києві журналістки цього телеканалу Г.Курбатової. Через деякий час "Перший канал" повідомив, що Г.Курбатову затримали в Києві працівники СБУ.

Після видворення Г.Курбатової з України послідувала реакція ОБСЄ. Так, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір направив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну звернення, в якому висловив занепокоєння у зв'язку із затриманням і видворенням з України іноземних журналістів, зокрема російських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА