15:53 06.09.2017

Підвищення мінімального окладу вчителів до 3 мінімальних зарплат обійдеться в 120 млрд грн

2 хв читати
Підвищення мінімального окладу вчителів до 3 мінімальних зарплат обійдеться в 120 млрд грн

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що підвищення мінімального окладу вчителів до трьох мінімальних заробітних плат обійдеться в 120 млрд грн і потребуватиме розроблення відповідного плану поступового підвищення до 2023 року.

Міністр зазначила, що коли в 2015 році Кабінет Міністрів України вносив до Верховної Ради законопроект "Про освіту", то не передбачалася норма про те, що до 2023 року мінімальний посадовий оклад учителів має бути підвищений до трьох мінімальних зарплат (нині - 9,6 тис. грн).

Після підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн із 1 січня 2017 року в комітеті парламенту ухвалили рішення про те, що оклади вчителів мають підвищуватися до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних (нині - 6736 грн), а не трьох мінімальних зарплат.

Л.Гриневич зазначила, що для реалізації такої норми знадобилося б додатково 80 млрд грн.

Проте, за її словами, в день голосування ця поправка комітету про чотири прожиткові мінімуми не була підтримана парламентом і в силі залишилася норма про три мінімальні зарплати.

Міністр зазначила, що таким чином на підвищення мінімальних окладів учителів до трьох мінімальних зарплат знадобиться 120 млрд грн.

"Що таке на сьогодні три мінімальні зарплати - це 9,6 тис. грн, і це означає, що ще (потрібна - ІФ) третина додаткових коштів, орієнтовно понад 40 млрд грн додатково до тих 80 млрд грн. Очевидно, що це дуже велике навантаження на бюджет, і ми маємо його розподілити відповідним планом", - сказала вона журналістам після засідання Кабінету Міністрів у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА