18:13 11.09.2017

СБУ розслідує продаж контрольного пакета "Мотор Січі", домоглася арешту судом 41% акцій

2 хв читати
СБУ розслідує продаж контрольного пакета "Мотор Січі", домоглася арешту судом 41% акцій

Шевченківський райсуд Києва за клопотанням Служби безпеки України 7 вересня ухвалив рішення про арешт 41,00087% акцій ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) у власності п'яти офшорних компаній, які перебувають на рахунках хранителя "Драгон Капітал" (Київ) у зв'язку з підозрами про спробу перемістити активи підприємства з України, що призведе до його ліквідації.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року по теперішній час невстановлені особи з числа нинішніх та колишніх посадових осіб та кінцевих бенефіціарних власників ПАТ "Мотор Січ", діючи за попередньою змовою між собою, з метою послаблення держави шляхом зруйнування вказаного підприємства... здійснили ряд правочинів купівлі-продажу контрольного пакета акцій товариства на користь іноземних компаній, які мають намір перемістити активи та виробничі потужності товариства за межі України, що призведе до його ліквідації та знищення", - йдеться в документі, оприлюдненому в базі судових рішень.

Згідно з ним, до Антимонопольного комітету України на початку червня цього року надійшла заява від власника китайської компанії Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd. та "Мотор Січі" про надання дозволу на концентрацію, згідно з якою цей громадянин Китаю через підконтрольні структури вже володіє зазначеними 41,00087%.

У судовому рішенні також зазначено, що продавцем був громадянин України, який володів безпосередньо 15,83% акцій ПАТ, а також 17,3113% його акцій через Business House Helena і 15,7% через ТОВ "Гарант Інвест", ТОВ "Гарант Альфа", ЗАТ "Торговий дім "Олена", СК "Мотор Гарант".

Згідно зі звітністю "Мотор Січі", раніше його найбільшим акціонером-фізособою був почесний президент підприємства В'ячеслав Богуслаєв, який нині є народним депутатом. За даними системи розкриття інформації НКЦПФР, на кінець другого кварталу 2017 року єдиним акціонером із пакетом більше ніж 10% акцій була панамська Business House Helena - 17,3113%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА