12:49 22.09.2017

ЄБРР закликає до якнайшвидшого відновлення працездатності НР "Нафтогазу"

2 хв читати
ЄБРР закликає до якнайшвидшого відновлення працездатності НР "Нафтогазу"

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) закликає українську владу до якнайшвидшого відновлення працездатності наглядової ради (НР) "Нафтогазу України".

"Ми розчаровані відставкою членів наглядової ради... Нових членів НР необхідно обрати дуже-дуже швидко. Ми бачимо, що номінаційний комітет із відбору голів держкомпаній і членів наглядових рад працює надто повільно. Водночас функціонування наглядової ради "Нафтогазу" необхідно відновити якнайшвидше, реформи мають тривати", - сказав журналістам керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у справах Східної Європи та Кавказу Франсіз Маліж у Києві в п'ятницю.

Він нагадав, що тільки-но повноваження незалежних членів НР, які подали у відставку, буде припинено, функції НР "Нафтогазу" доведеться виконувати уряду. "Кабінет Міністрів України - це орган управління країною, а не компанією", - зазначив при цьому Ф.Маліж.

Керуючий директор ЄБРР у справах Східної Європи та Кавказу наголосив, що ключовою умовою успішного формування та подальшої роботи НР "Нафтогазу" є активне продовження реформ, зокрема ухвалення Кабміном необхідних рішень, затвердження Верховною Радою закону про розподіл функцій між урядом і НР у підконтрольних державі АТ.

Ф.Маліж також нагадав про важливість налагодження діалогу між усіма сторонами, зокрема для досягнення консенсусу в питанні стратегії подальшого розвитку "Нафтогазу".

За його словами, ЄБРР прийматиме рішення про подальше виділення кредитів "Нафтогазу України" з урахуванням просування реформ у холдингу та в газовій галузі країни загалом.

"Рішення про надання нового фінансування, звісно, прийматимуться залежно від успіху в проведенні реформ", - резюмував він.

Як повідомлялося, всі незалежні члени наглядової ради "Нафтогазу" подали у відставку, пояснивши своє рішення політичним втручанням і відставанням у проведенні реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА