14:35 27.09.2017

Заяви про нібито "прослушку" НАБ чиновників є спробою дискредитувати ідею автономного права Бюро на прослуховування - Ситник

2 хв читати
Заяви про нібито "прослушку" НАБ чиновників є спробою дискредитувати ідею автономного права Бюро на прослуховування - Ситник

Заяви, які пролунали про нібито незаконне прослуховування чиновників співробітників Національного антикорупційного бюро (НАБ) свідчать про спробу дискредитації ідеї надання Бюро автономного права на "прослушку" вважає директор НАБУ Артем Ситник.

"Ми бачимо, зараз знову Генпрокуратурі приснилося, що ми прослуховували ... банальна спроба, не нова, щоб дискредитувати ідею про надання (НАБУ - ІФ) права на автономне прослуховування", - сказав А.Ситник у середу в Києві під час експертної дискусії на тему антикоррупційних ризиків у судовій системі.

Він додав, що не вірить в незнанні представників Генеральної прокуратури України того факт, що співробітники Бюро технічно не мають можливості прослуховувати телефонні номери, в зв'язку з чим детективи і вимагають прослуховування.

"Це видається смішним, але ми розуміємо, що це фактично намагання знову повернутися до спроб дискредитації цього питання", - сказав А.Ситник.

Як повідомлялося, 21 вересня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями 365 (Перевищення влади або службових повноважень), 366 (Службове підроблення) КК України, скоєних посадовими особами НАБ.

"Встановлено, що посадовими особами НАБУ в 2016 році незаконно, без відповідних дозволів слідчого судді, здійснювалося проведення оперативно-технічних заходів, зокрема проводилося відстеження пересування осіб територією країни і трафіку дзвінків між абонентами 114 телефонів" - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Зокрема, додала Л.Сарган, таким незаконним способом ОТЗ здійснювалися стосовно службових осіб головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, Держуправсправами, заступників міністрів Кабміну, органів ДФС, суддів вищих судів, голів райсудів у м.Київ, керівників вишів, інших посадових осіб. "Наразі допитано як свідків кількох посадових осіб зазначених органів. Досудове слідство триває", - написала прес-секретар генпрокурора.

22 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що інформація про нібито незаконне позбавлення інформації співробітниками НАБУ наразі не знайшла свого підтвердження. "З приводу незаконного прослуховування НАБУ, про що зараз з'явилася інформація, я про це вже чую приблизно півроку ... Наразі я не побачив ніякої доказової бази, що НАБУ незаконно щось робили в цих провадженнях" - сказав Н.Холодницький у четвер увечері в ефірі одного з українських телеканалів.

Водночас він наголосив, що якщо в діях співробітників НАБУ або прокурорів САП будуть встановлені ознаки злочинів, він буде "першим, хто вимагатиме покарання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА