11:24 03.10.2017

"Нафтогаз": Секретаріат Енергоспівтовариства підтримав план внутрішньої реорганізації "Укртрансгазу"

2 хв читати
"Нафтогаз": Секретаріат Енергоспівтовариства підтримав план внутрішньої реорганізації "Укртрансгазу"

Секретаріат Енергетичного Співтовариства схвалив план внутрішньої реорганізації ПАТ "Укртрансгаз" шляхом створення в його структурі філії "Оператор ГТС України", повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" у вівторок.

"Пропонована внутрішня реструктуризація - це дуже правильний і перший реальний крок у напрямку відділення оператора ГТС, який ми бачимо з української сторони. Цей крок роблять люди, які краще за інших орієнтуються у процесі, і це допоможе уряду належним чином завершити виділення оператора", - цитує прес-служба НАК главу Секретаріату ЕС Янеша копача.

У "Нафтогазі" зазначають, що реорганізація є практичним кроком до виділення функції оператора ГТС, передбаченому урядовою постановою №496 від 1 липня 2016 року. В цій філії будуть сконцентровані всі бізнес-процеси, активи і фахівці, необхідні і достатні для забезпечення транспортування природного газу по території України. Після повного юридичного відділення від "Нафтогазу" цей підрозділ зможе пройти сертифікацію оператора ГТС відповідно до вимог ЄС.

"Транзит до Європи і транспортування газу до українських споживачів не можна зупинити й на день, це відповідальність всіх учасників процесу. Щоб виділення оператора з групи "Нафтогаз" пройшло максимально гладко для споживачів, ми підготували план практичних кроків, який заснований на успішному досвіді інших країн. Саме ці кроки підтримав Секретаріат", - зазначив глава правління НАК Андрій Коболєв.

За даними прес-служби, запропонований підхід став результатом багатомісячної роботи фахівців "Нафтогазу", "Укртрансгазу", експертів міжнародної консалтингової компанії PwC, яка має великий досвід з проведення аналогічних проектів у Польщі, Німеччині та Греції. Це рішення було також погоджено наглядовою радою "Нафтогазу".

Як повідомлялося, "Нафтогаз" наприкінці вересня 2017 року ухвалив рішення про створення філії "Укртрансгазу" з функціями оператора ГТС. Філія створюється для забезпечення виконання функцій оператора ГТС згідно з планом реструктуризації НАК "Нафтогаз України" із метою відокремлення діяльності з транспортування і зберігання газу, затвердженим постановою Кабміну №496 від 1 липня 2016 року.

На сьогодні бачення менеджменту "Нафтогазу" і Кабміну, зокрема, розходяться в питанні, чи потрібно включати підземні сховища до переліку майна, переданого новому оператору ГТС.

В середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від "Укртрансгазу" в ПАТ "Магістральні газопроводи України". За рішенням уряду, майно, що використовується наразі "Укртрансгазом" для транспортування газу, має бути передане "МГУ" протягом 30 днів з моменту набуття чинності остаточного рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці між "Нафтогазом України" і "Газпромом" щодо транзитної угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА