14:14 19.10.2017

Екстрена медична допомога й деякі інші види медичних послуг залишаться безкоштовними - Супрун

2 хв читати
Екстрена медична допомога й деякі інші види медичних послуг залишаться безкоштовними - Супрун

Екстрена медична допомога і термінова хірургія залишаться для українців безкоштовними, а формула розрахунку майбутніх тарифів для лікарів буде оприлюднена до кінця місяця, запевняє в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Вся екстрена медична допомога і хірургія або лікування після екстреної допомоги будуть оплачуватися державою... Будуть безкоштовними і після 2020 року для пацієнта такі види медичної допомоги: екстрена медична допомога, паліативна допомога, лікування дітей до 16 років, пологи і медреабілітація", - сказала вона журналістам в кулуарах парламенту в четвер.

У.Супрун нагадала, що в 2018-2019 роках друга і третя ланка медичної допомоги залишаться безкоштовним для пацієнта, і система в зазначений період не змінюватиметься.

"З 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію. Ми дали два роки перехідного періоду. Уже в наступному році будуть оприлюднені тарифи для лікарів першої ланки - педіатрів, сімейних лікарів і лікарів загальної практики. На другому і третьому етапах це почнеться з 2020 року. Але формулу, за якою будуть розраховувати тарифи, я сподіваюся, ми зможемо оприлюднити до кінця поточного місяця", - розповіла вона.

Разом з тим, в.о. міністра нагадала про пілотний проект, який буде реалізований вже в наступному році.

"На 2018 рік ми заклали пілотний проект - 112 млн грн на оплату трансплантології нирок тут, в Україні, а не закордоном", - зазначила У.Супрун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА