18:13 07.11.2017

Сину Авакова наділи електронний браслет

2 хв читати
Сину Авакова наділи електронний браслет

Син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександр, підозрюваний НАБУ і САП у розтраті понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років, у вівторок удень надів електронний браслет.

У підтвердження Олександр Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок оприлюднив відповідну фотографію із закріпленим на нозі електронним засобом стеження.

"Усе згідно із законом, у рамках якого доведу абсурдність ангажованих звинувачень!", - підписав фотографію син глави МВС України.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП здійснили обшуки за місцем реєстрації та проживання деяких посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області у рамках розслідування цієї справи.

Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада 2017 року обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання синові глави МВС Арсена Авакова Олександру та екс-заступнику глави МВС С.Чеботарю.

При цьому 3 листопада директор НАБУ Артем Ситник заявив, що для забезпечення запобіжного заходу підозрюваним у справі про "рюкзаки МВС" наразі немає електронних браслетів.

Електронний браслет - електронний пристрій, який надівають на підконтрольну особу, що перебуває під домашнім арештом, або засудженого до покарання у вигляді обмеження волі з метою його дистанційної ідентифікації та відстеження його місцезнаходження, призначений для тривалого носіння на тілі, має вбудовану систему контролю несанкціонованого зняття та розкриття корпусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА