08:50 09.11.2017

Україна має підвищити ефективність виконання завдань програми Україна-НАТО на рівні відомств

2 хв читати
Україна має підвищити ефективність виконання завдань програми Україна-НАТО на рівні відомств

Україна має посилити ефективність виконання завдань Річної національної програми Україна-НАТО на рівні міністерств і відомств і вдосконалити міжвідомчу координацію, заявив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес.

Як повідомляється на урядовому порталі, про це йшлося на зустрічі А.Альваргонсалеса з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу, за словами І.Климпуш-Цинцадзе, Україна наразі зосереджена на тому, щоб привести річну національну програму під егідою комісії Україна-НАТО у відповідність до програм країн, які виконували План дій щодо членства в альянсі. Віце-прем'єр також зазначила, що зауваження та рекомендації жовтневої оціночної місії НАТО про виконання річної національної програми врахує і упровадить Кабінет Міністрів України з метою комплексного виконання всіх завдань програми.

Як повідомляє служба віце-прем'єра, під час обговорення питання позиції Угорщини про блокування в колі НАТО рішень, які стосуються України, А.Альваргонсалес зазначив, що відсутність порозуміння на двосторонньому рівні з якогось питання не може бути переведена в багатосторонній формат.

Сторони обговорили також інші питання політичного співробітництва між Україною та НАТО. Зокрема, йшлося про діяльність Платформи НАТО з вивчення досвіду протистояння гібридним загрозам, а також роботу трастових фондів НАТО. Окрему увагу співрозмовники приділили питанню реалізації державної політики з гендерної рівності та реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА