19:20 10.11.2017

САП вручила обвинувальний акт Насірову, сьогодні направить його до суду

3 хв читати
САП вручила обвинувальний акт Насірову, сьогодні направить його до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) затвердила і вручила голові Державної фіскальної служби (ДФС) України Роману Насірова, ще одному фігуранту справи - співробітнику ДФС, а також їхнім захисникам обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою в скоєнні злочину і має намір до кінця дня направити його до суду.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за результатами виконання вимог ст.290 КПК України (відкриття матеріалів іншій стороні - ІФ) затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України керівника ДФС України, а також керівника департаменту ДФС України, сьогодні вручені підозрюваним та їхнім захисникам. Сьогодні ж обвинувальний акт буде направлено до суду", - повідомляє прес-служба САП у п'ятницю на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

В опублікованій інформації зазначається, що процесуальні керівники у справі, якими є прокурори САП, "впевнені в наявності незаперечних доказів вчинення підозрюваними інкримінованих їм злочинів".

У САП також сподіваються на дотримання розумних строків судового розгляду.

"Є надія, що суд, забезпечить дотримання вимог ст.314, 320 КПК України про призначення попереднього судового засідання в п'ятиденний строк з дня надходження обвинувального акта до суду, а також запасного судді, з урахуванням складності кримінального провадження і неабиякого суспільного резонансу, який воно викликало", - написали в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Сам Р.Насіров вважає, що обвинувальний акт щодо нього підтверджує його невинність, що він і зможе довести в суді. "Радий, що нарешті дочекався від НАБУ обвинувального акта. По-перше, це ще один документ, який підтверджує мою невинність. По-друге, я отримав можливість довести свою правоту в суді", - написав він на сторінці у Facebook/

При цьому глава ДФС висловив жаль, що в Україні не створено Спеціальний антикорупційний суд. "Шкодую тому, що НАБУ обов'язково програє відкриту проти мене справу і потім буде намагатися виправдати свою прогнозовану поразку" заангажованістю суддів", - додав він.

Р.Насіров також нагадав про скаргу до Європейського суду з прав людини: "Детективам Антикорупційного бюро таки варто хвилюватися, оскільки їхні дії, їхня манера вести розслідування і збирати докази неодмінно будуть предметом розгляду в Європейському суді з прав людини".

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру у вчиненні злочину главі ДФС Р.Насірову 2 березня 2017 року, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня в САП повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла заставу.

2 червня стало відомо, що Солом'янський райсуд Києва відмовив Р.Насірову в перегляді його запобіжного заходу.

28 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про завершення розслідування справи щодо Р.Насірова і вручення йому остаточної підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА