13:24 13.11.2017

Москаль про інцидент з угорським прапором у Береговому: Купка маргіналів намагається посварити два народи

2 хв читати
Москаль про інцидент з угорським прапором у Береговому: Купка маргіналів намагається посварити два народи

Політичні сили, які влаштували провокацію зі спалюванням прапора Угорщини в м. Береговому Закарпатської області, не мають підтримки на Закарпатті, а більшість учасників акції приїхала із сусідніх областей, заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"У той час, коли на центральному рівні Україна робить усе, щоб знайти з Угорщиною спільні точки дотику й згладити непорозуміння, які виникли через освітній закон, купка маргіналів своєю провокаційною поведінкою намагається посварити два наші народи", - наводить слова Г.Москаля його прес-служба на персональному сайті політика в понеділок.

Він зазначив, що акція в Береговому, яка мала місце в неділю, показала, що "праві діють в одному ключі з російськими спецслужбами", які намагаються на багатонаціональному ґрунті "розхитати ситуацію в Закарпатській області".

"Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної, ані найменшої підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів у жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників "фаєр-шоу" була привезена в Берегове із сусідніх областей, насамперед Львівщини", - повідомив Г.Москаль.

Він зазначив, що ця акція викликала "обурення в місцевих жителів і неприязнь до вихідців із сусідніх регіонів".

"Ксенофобські акції за участю людей із закритими обличчями, які прикриваються патріотичними лозунгами, недопустимі в Україні, а особливо в багатонаціональних регіонах, одним з яких є Закарпаття", - заявив голова Закарпатської ОДА.

Г.Москаль наголосив, що йому "абсолютно незрозуміла позиція поліції, яка пасивно спостерігала за провокацією в Береговому". "Оцінку її бездіяльності має дати керівництво МВС, куди вже направлено відповідне звернення", - сказав Г.Москаль.

Раніше ЗМІ повідомили, що в м. Береговому Закарпатської області 12 листопада близько 50 активістів партії "Свобода" зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради та намагалися його підпалити. Їм завадила поліція, яка відібрала у них прапор і повернула назад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА