20:35 13.11.2017

Угорщина очікує реакції Києва на інцидент із прапором у Береговому

2 хв читати
Угорщина очікує реакції Києва на інцидент із прапором у Береговому

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто очікує розслідування інциденту з угорським прапором, який група осіб зірвала в м. Берегове (Закарпатська обл.) та намагалася спалити.

Як повідомляє в понеділок угорське видання Hirado.hu, під час прес-конференції міністр заявив, що в зв'язку з тим, що сталося, вони звернулися до посла України в Будапешті.

Глава МЗС наголосив, що в розвиненій європейській країні такі випадки є неприпустимими.

"Злочинці мають бути затримані і притягнуті до судової відповідальності якомога швидше", - сказав П.Сіярто.

Як повідомили ЗМІ, в м.Берегове Закарпатської області 12 листопада близько 50 активістів партії "Свобода" зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради та намагалися його підпалити. Їм завадила поліція, яка відібрала у них прапор і повернула назад.

За словами голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, політичні сили, які влаштували провокацію з прапором, не мають підтримки на Закарпатті, а більшість учасників акції приїхали з сусідніх областей.

"Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають ніякої, жодної підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів в жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників "фаєр-шоу" привезли до Берегового з сусідніх областей, перш за все, зі Львівщини", - повідомив Г.Москаль.

Він зазначив, що ця акція викликала "обурення у місцевих жителів і неприязнь до вихідців із сусідніх регіонів".

Г.Москаль наголосив, що йому "абсолютно незрозуміла позиція поліції, яка пасивно спостерігала за провокацією в Береговому". "Оцінку її бездіяльності має надати керівництво МВС, куди вже направлено відповідне звернення", - сказав Г.Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА