13:29 21.11.2017

ВАСУ підтвердив відсутність підстав для визнання ФК "Динамо" пов'язаним із ПриватБанком

2 хв читати
ВАСУ підтвердив відсутність підстав для визнання ФК "Динамо" пов'язаним із ПриватБанком

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 березня 2017 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) від 27 червня 2017 року про протиправність визнання ТОВ "ФК "Динамо" Київ" особою, пов'язаною з ПриватБанком (обидва - Київ) і подальшої заборони на операції з рахунком клубу у фінустанові.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, відповідну постанову суд ухвалив 16 листопада 2017 року.

Постанова набуває чинності з дати оприлюднення, її може переглянути Верховний Суд України.

Як повідомлялося, КААС 27 червня 2017 року, відмовивши в задоволенні апеляційних скарг Нацбанку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і ПриватБанку, залишив чинною постанову Окружного адмінсуду Києва від 20 березня 2017 року, згідно з якою було визнано протиправним і скасовано рішення комісії НБУ з питань визначення пов'язаних осіб і перевірки операцій банків з такими особами від 13 грудня 2016 року в частині визнання ТОВ "ФК "Динамо" Київ" пов'язаною з ПАТ "КБ "ПриватБанк" особою.

Цим самим рішенням суду було визнано протиправним і скасовано наказ уповноваженої особи від 20 грудня 2016 року про заборону будь-яких безготівкових і готівкових видаткових операцій за рахунком "ФК "Динамо" Київ" у ПриватБанку і блокування рахунку клубу.

ФК "Динамо" 21 червня заявив, що ПриватБанк перестав надавати клубу транші за кредитною лінією, які є основним джерелом його фінансування, через позицію Нацбанку, зокрема заступника його голови Катерини Рожкової.

У "Динамо" тоді наголосили, що рішення НБУ про визнання клубу пов'язаною з ПриватБанком особою і наказ про блокування його рахунків у банку було скасовано постановою Окружного адмінсуду Києва від 20 березня 2017 року.

Нацбанк України, у свою чергу, зазначив, що надавав ПриватБанку шестимісячний термін для врегулювання відносин з ФК "Динамо" відповідно до регуляторних вимог.

Як зазначили в НБУ, кредитування осіб, пов'язаних із попередніми власниками ПриватБанку, порушує накладені на банк обмеження.

У грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на ринку країни фінустанови. Держава отримала 100% у його капіталі. Банк було докапіталізовано на 116,8 млрд грн.

У рамках націоналізації зобов'язання банку перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії фінустанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА