18:54 30.01.2018

Проблеми з експлуатацією санітарних Богдан-2251 у зоні АТО спричинені використанням неякісного палива

2 хв читати
Проблеми з експлуатацією санітарних Богдан-2251 у зоні АТО спричинені використанням неякісного палива

Корпорація "Богдан" пояснює оприлюднені в медіа проблеми з експлуатацією частини поставлених виробником до зони АТО санітарних автомобілів Богдан-2251 використанням військовими неякісного палива.

У поширеній у вівторок офіційній заяві прес-служба корпорація уточнила, що, згідно з висновками спеціальної комісії із з'ясування причин виходу з ладу близько 10% поставлених військовим санітарних Богдан-2251, автотехніка була виведена з експлуатації через поломку паливної системи внаслідок використання неякісного палива та невідповідних витратних матеріалів під час технічного обслуговування.

Як зазначено в заяві, згідно з висновками незалежних експертів, а також експертів Хімотологічного центру Міністерства оборони, жодна з відібраних проб дизельного палива не відповідає вимогам ДСТУ.

"У пробах дизельного палива виявлено механічні домішки у вигляді твердих часток, замулений осад та воду", - уточнила прес-служба.

Водночас поломка паливної системи зафіксована на автомобілях, на яких під час техобслуговування було здійснено заміну штатних паливних фільтрів тонкого очищення на "неоригінальні" аналоги, що спричинило подальший вихід техніки з ладу, уточнили в корпорації.

Як зазначено в заяві, закупівлю санітарної техніки у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) здійснював військовий замовник із дотриманням усіх необхідних процедур, зокрема підтвердження формування ціни.

"Санітарний автомобіль "Богдан" був допущений до експлуатації у ЗСУ після успішних відомчих випробувань і в зоні АТО, що підтверджує заявлену якість і відповідність вимогам військових. Кожен серійний автомобіль проходить приймання з боку представника замовника", - резюмує прес-служба.

Раніше в понеділок деякі медіа оприлюднили оцінки представника ради волонтерів при Міноборони Валентини Варави про складнощі в експлуатації та поломках частини поставлених у зону АТО санітарних Богдан-2251.

Корпорацію "Богдан" створено в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів та Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік. У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, зокрема санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА