15:44 09.02.2018

Міноборони планує спрямувати цього року на будівництво та ремонт понад 4 млрд грн

2 хв читати
Міноборони планує спрямувати цього року на будівництво та ремонт понад 4 млрд грн

Цього року на будівництво та капітальний ремонт Міністерство оборони України планує спрямувати 4 млрд 70 млн грн, повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України Олександр Чергінець.

"На заходи з капбудівництва в Міноборони передбачено фінансовий ресурс у сумі 4 млрд 70 млн грн. З них 3,01 млрд грн із загального фонду Міноборони для будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів і будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом. Ще 1 млрд грн зі спецфонду за рахунок коштів, що надійшли від реалізації конфіскованого майна - на будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом. Ще 59,6 млн грн із загального фонду - на переобладнання будівель під спеціально пристосовані казарми для військовослужбовців за контрактом", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами О.Чергінця, порівняно з 2017 роком фінансування у 2018 році збільшено майже вчетверо.

Він зазначив, що загалом планується відновити 756 військових об'єктів.

Зокрема, 2,6 млрд грн - спрямувати на будівництво 184 казарм поліпшеного планування (житлових комплексів) для розміщення 23 тис. військовослужбовців-контрактників, 355 млн грн - на будівництво 52 їдалень у 51 військовій частині, майже 740 млн грн - на будівництво табірних містечок.

"Закупівля робіт із будівництва та капітального ремонту об'єктів здійснюватиметься з використанням електронної системи закупівель ProZorro відповідно до законів України "Про державні закупівлі" та "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони", - підсумував О.Чергінець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА