19:17 16.02.2018

Клімкін: Працюємо над тим, щоб зустріч в "нормандському форматі" глав МЗС відбулася в суботу

2 хв читати
Клімкін: Працюємо над тим, щоб зустріч в "нормандському форматі" глав МЗС відбулася в суботу

Зустріч міністрів закордонних справ в "нормандському форматі" може відбутися в суботу в Мюнхені, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ситуація така, що німецька делегація, швидше за все, не встигає прилетіти сьогодні. Можливо вона буде після 20.00. Зараз говоримо про те, щоб організувати цю зустріч завтра, коли тут буде міністр закордонних справ Німеччини пан Габріель. Якщо не вдасться, будемо проводити її найближчим часом", - сказав П.Клімкін журналістам в Мюнхені в п'ятницю.

Глава МЗС України підкреслив, що цю зустріч важливо провести. "Це питання безпеки, а зараз ми спостерігаємо свідому ескалацію, коли відбувається все більше обстрілів із забороненого озброєння. Друге питання - яким чином ми організуємо далі доступ гуманітарних організацій і звільнення наших ув'язнених. І третє питання - ми хочемо говорити і в "нормандському форматі" про миротворчу операцію", - пояснив він.

"Зараз вже фактично говоримо безпосередньо з Росією, є трек США - Росія, де Курт Волкер (спецпредставник США з питань України - ІФ) дуже активно працює і з яким завтра з ранку буду зустрічатися. І нам потрібно активізувати тиск в "нормандському форматі", - вказав глава МЗС.

У свою чергу, джерело в російській делегації заявило "Інтерфаксу" в п'ятницю ввечері, що Москва готова до проведення зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" на полях Мюнхенської конференції з безпеки в суботу, якщо буде досягнута домовленість про її проведення.

"Російська делегація готова до проведення зустрічі на рівні глав МЗС у нормандському форматі, якщо всім вдасться домовитися про час", - сказав співрозмовник агентства.

До складу "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Росія, Україна, Франція, Німеччина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА